Tanel Kangert

Foto: Tiina Kõrtsini
Jalgrattasport
17. august 2022, 20:16

Tugeva lõpu teinud Kangert jõudis EMil esikümnesse

Sarnaselt paljudele teistele spordialadele peetakse Münchenis ka rattaspordi EMi ja meeste 24 km temposõidus jõudis esikümnesse Tanel Kangert.

Veel poole maa peal (ehk tegelikult 15,3 km vaheajapunktis) oli Kangert 12. kohal ja kaotas esikümne lõpetanud taanlasele Morten Hulgaardile kaheksa sekundit. Viimasel üheksal kilomeetril sõitis Kangert aga päeva kaheksanda aja ja tõusis seeläbi ise kümnendaks. Kangert sai ajaks 28.31,33 ja kaotust võitjale kogunes 1.25,37. Ta näitas lõpuks keskmist kiirust 50,497 km/h.

Vägeva etenduse pakkusid Müncheni publikule Šveitsi ratturid Stefan Küng ja Stefan Bissegger. 15,3 km peal oli Küngi edu kaasmaalase ees kolm sekundit, ent kulla sai kaela hoopis Bissegger, kes edestas rahvuskaaslast finišis 0,53 sekundiga. Kolmandaks jäi kahekordne maailmameister itaallane Filippo Ganna.

Sarnaselt meestele rändas ka naiste temposõidus kuldmedal just Šveitsi, kui Euroopa meistriks krooniti Marlen Reusser. Talle järgnesid hollandlannad Ellen van Dijk ja Riejanne Markus. Eestlannasid stardis ei olnud.