Gedly Tugi EMil lõppvõistlusele ei pääsenud.

Foto: AFP/Scanpix
Kergejõustik
18. august 2022, 11:54

KAHJU! Gedly Tugi piirdus EMil eelvõistlusega. „Viimasele katsele minnes lootsin edasi pääseda.“

Kergejõustiku-EMil Münchenis oli neljapäeval stardis üks Eesti sportlane. 20aastane odaviskaja Gedly Tugi sai kvalifikatsioonis kirja tulemuse 54.38, mis edasipääsu ei taganud.

Tugi alustas kvalifikatsiooni 54.38-ga. Teises voorus ta tulemust kirja ei saanud, kolmandas voorus piirdus 52.89-ga. 23 odaviskaja konkurentsis andis see lõpuks 18. koha.

„Pole piisavalt oskusi, et võistelda,“ sõnas Eesti meister. „Tunne oli tegelikult hea ja ma ei ütleks, et visked tehniliselt kehvad olid, ka soojendus õnnestus korralikult. Viimasele katsele minnes lootsin edasi pääseda. Vaatasin, et lõppvõistlusele saab 57.40ga. Mõtlesin, et viin käe natuke pikemalt taha ja vajalik tulemus tulebki.“

Samas möönis Tugi, et ta pidanuks hoovõtu lõpus aktiivsem olema. „Mul ongi see viga, et lasen enne viset kiiruse alla ja hakkan valmistuma,“ lausus Toomas Merila õpilane.

EMil juhendas teda Eesti meeste rekordi omanik Magnus Kirt. „Meil oli kokkuleppe, et kõigepealt ütlen mina oma arvamuse ja siis tema selgitab, mida võiks teha. Enne võistlust Magnus julgustas mind ja rääkis, et olen heas vormis.“

Kvalifikatsiooninorm oli 61 meetrit, mille suutsid alistada vaid kaks naist. Parima tulemuse sai kirja leedulanna Liveta Jasiūnaitė, kes saatis oda 61.85 kaugusele, normi ületas ka kreeklanna Elina Tzengko (61.28).

Viimasena pääses lõppvõistlusele 12 parema sekka ungarlanna Réka Szilágyi, kelle parima katse tulemuseks mõõdeti 57.40. Seega jäi Tugil lõppvõistlusele pääsemisest puudu pisut üle kolme meetri.

Favoriitidest kõrbes 2016. aasta olümpiavõitja horvaaditar Sara Kolak, kes piirdus 57.31-ga ja jäi teisena lõppvõistluselt eemale.

Tugi lahkus staadionilt heade mõtetega. „Treener Merila ütles, et kui saan edasi, siis on super, kui ei saa, pole ka midagi hullu. Tahan tänavu veel paar korda võistelda,“ lausus tulevikulootus, kes ihkab parandada isiklikku tippmarki 58.38.