Eesti kaotas Belgiale mõlemad valikmängud, kuid kindlustas siiski koha võrkpalli EM-finaalturniirile.

Foto: Remo Tõnismäe
Võrkpall
18. august 2022, 13:25

Vollekoondise peatreener oli EM-pileti järel kurb ja õnnelik ühtaegu

Eesti meeste võrkpallikoondis jäi kolmapäeva hilisõhtul viimases EM-valikmängus kindlalt alla Belgiale, kuid soodsad tulemused teisest alagruppidest tähendasid siiski seda, et meie mehed tagasid koha järgmisel aastal toimuvale finaalturniirile. Eesti koondise itaallasest peatreener Fabio Soli ei hakanud salgama, et teda valdasid mängu järel kahetised tunded.

„Õnnitlused Belgiale – nad tegid head tööd, eriti esimeses ja teises geimis, pannes meie vastuvõtule tugeva surve peale ja töötades hästi bloki-kaitses. Teadsime, et peame servi vastuvõtult rünnaku lahendamises kõvasti kannatama, sest me pole suve jooksul selles faasis suurt edasiminekut teinud. Ka bloki-kaitses oli meil probleeme, aga seda eelkõige meie vastase kvaliteedi pärast,” vahendati Soli mõtteid Eesti võrkpalliliidu kodulehel.

„Olen oma mängijate pärast kurb, sest nad surusid kogu suve väga tugevalt. Andsime endast parima, et nende valikute juures, mis meil oli, panna kokku parim meeskond,“ jätkas peatreener.

„Peame oma teekonnale tagasi vaatama ja sellele hinnangu andma. Kaotasime Kuldliigat mänginud grupis palju energiat. Üritasin aidata kõige kogenumatel meestel vormi tagasi tulla, aga ilmselt ootasime me neilt liiga palju, nagu me täna esimeses geimis ka nägime,” viitas ta Renee Teppanile ja Robert Tähele, kes ei suutnud meeskonda kaotusest päästa. „Aga nad andsid endast parima. Pean ütlema suur tänu kõigile mängijatele selle suve pingutuse eest. Nad andsid ka täna endast kõik, kuid sellest ei piisanud.”

Rääkides edasipääsu kindlustamisest, tõdes peatreener, et muidugi tahtnuks seda teha veenvamalt. „Mul on ses osas kahetised tunded, et me ei suutnud Belgiast jagu saada, aga loomulikult olen ma õnnelik, et edasi saime. See oli üks meie eesmärkidest ja see sai täidetud. Järgmisel suvel ootab ees palju tööd, aga eks meil on treeneritega ka palju nuputamist, kuidas finaalturniiriks valmistuda,” lisas Soli.

Loe täispikka uudist volley.ee lehelt!