Anett Kontaveit

Foto: Dylan Buell / AFP / Scanpix
Tennis
18. august 2022, 22:29

KAHJU! Kontaveit kaotas Cincinnatis eduseisust hiinlannale (3)

Anett Kontaveidi jaoks sai Cincinatti WTA turniir karmi lõpu, kui kaotas eduseisust hiinlanna Shuai Zhangile (WTA 44.) 6 : 2, 4 : 6, 4 : 6.

Esimene sett oli Kontaveidi jõudemonstratsioon – matši esimesed neli geimi kuulusid kõik eestlannale ja alles siis sai ka Zhang stardist minema. Tõsi – seepeale võitis hiinlanna maailma teise reketi pallingu nulliga ja hoidis ka enda servi, kuid sett kuulus 6 : 2 seisuga ikkagi Kontaveidile.

Teine sett oli tasavägisem ja selle otsustas ära seitsmes geim. Servijaks oli Kontaveit ja kuigi tal oli võimalusi oma pallingut hoida, siis teise murdepalli vormistas Zhang edukalt ära.

Kolmas sett oli aga tõeline virvarr, mille keskel murdsid Kontaveit ja Zhang lausa neljal puhul järjest üksteise servi. Paraku tõmbas lõppmängus pikema kõrre ikkagi maailma 44. reket ja pööras 2 : 4 kaotusseisu 6 : 4 setivõiduks.

Üle kahe tunni kestnud kohtumises lõi Kontaveit küll viis ässa, aga tegi ka kolm topeltviga. Võrdsest lahingust annab aimdust ka see, et mõlemad realiseerisid ära viis murdepalli. Kokkuvõttes teenis Zhang 96 punkti Kontaveidi 94 vastu.

Lisaks üksikmängule lõi Kontaveit Cincinnatis kaasa ka paarismängus, kui kaotas Sloane Stephensiga kaheksandikfinaalis USA-Hollandi paarile Desirae Krawczyk - Demi Schuurs 4 : 6, 1 : 6.