Foto: Aldo Luud
Talisport
19. august 2022, 16:54

GALERII | Eestlased saavutasid kodusel MK-etapil kaks poodiumikohta. USAs õppiv Pulles: eesmärk oli näidata, et olen ikka olemas!

Eestlased jätsid Otepääl alanud rullsuusatamise MK-etapi vabatehnikasprindis koju kaks poodiumikohta: Mariel Merlii Pulles (23) saavutas naistest teise ja Johanna Udras (19) kolmanda koha.

„Võistlen Eestis nii vähe, eesmärk oli näidata, et olen ikka olemas ja tipu pool,“ ütles Pulles, kes alustab sügisel Alaska ülikoolis neljandat õppeaastast.

MK-etapp kõlab uhkelt, aga sisuliselt pole see talvise võistlusega võrreldav. Naisi oli stardis vaid 22 (nendest 10 eestlannat), mehi 36 (15 eestlast). Suurem osa nimesid on spordisõbrale täiesti tundmatud. Näiteks Pekingi olümpiamängudel osalesid välismaalastest üks hiinlanna, kaks Hiina meest ja lätlane Raimo Vigants, kes treenib koos Eesti koondisega.

Otepääl võistlevad itaallased see-eest ongi spetsialiseerunud rullsuusatamisele, naiste sprindi võitnud 33aastane rootslanna Linn Sömskar aga kümnekordne rullsuusatamise maailmameister. Eesti tippudest olid stardis kõik peale Alvar Johannes Alevi ja hiljuti Covidit põdenud Marko Kilbi.

Edasi lugemiseks: