Prantslanna Pauline Ferrand-Prevot (vasakul) kaotas tehnilise probleemi tõttu esikoha ega suutnudki enam Loana Lecomte'i kinni püüda.

Foto: Zuma Press / Scanpix
Jalgrattasport
20. august 2022, 15:02

Lõiv jäi mudasel EMil napilt esikümnest välja

Eesti parim maastikurattur Janika Lõiv saavutas Münchenis toimuval EMil 11. koha.

Vihmasadu muutis raja kohati nii libedaks ja mudaseks, et tõusudel kippus ratas olema takistuseks, mitte abiks. Naised hüppasid tihti sadulast ja jooksid, ratas käe kõrval, mäkke.

Sõidu algfaasis hoidis Lõiv 13. kohta, kuid tõusis kolmandal ringil (seitsmest) 11ndaks ja hoidis seda positsiooni lõpuni. Eelmisel EMil saavutas Lõiv 6. koha, millest madalamat eesmärki ei saanud ta enda sõnul seada ka seekord.

Euroopa meistrikulla saab kaela prantslanna Loana Lecomte, kes jäi teisel ringil koondisekaaslasest Pauline Ferrand-Prevot'st maha, ent kolmandal ringil tabas liidrit muda tõttu tehniline probleem ja Lecomte pääses omakorda ligi minutiga ette. Seda edu ta enam käest ei andnudki.

Ferrand-Prevot kaotas võitjale 30,6 km pikkusel distantsil 37 sekundit, pronksi teeninud hollandlanna Anne Terpstra aga juba 3.08. Lõiv finišeeris Euroopa meistrist kuus minutit hiljem, kuues naine jäi temast 53 ja kümnes naine 15 sekundi kaugusele.

Tulemuse sai kirja 30 naist, ülejäänud 15 said ringi või mitmega sisse.