Kas Ott Tänak naaseb uuel hooajal Toyotasse?

Foto: Bastien Baudin / Hyundai Motorsport GmbH
WRC
21. august 2022, 17:05

Ralliportaal: Toyota mõtleb Tänaku palkamisele (3)

Itaalia ralliportaal Rallyeslalom kirjutab, et Toyota meeskond mõtleb Ott Tänaku palkamisele.

Tegu on küll pelgalt kuulujuttudega, kuid tiimil, kus Eesti ralliäss kihutas aastatel 2018-2019, on mõtteainet küllaga. Nimelt lõppeb Esapekka Lappi leping Toyotaga selle hooaja lõpus, kuid hetkel pole nad kindlad, kas tahavad tema lepingut pikendada. Soomlane, kes jagab tänavu autot Sebastien Ogier'ga, on teinud korraliku hooaja: nii Rootsis kui ka Belgias oli ta kolmas ning Eestis neljas. Sardiinias tuli Lappil katkestada liidrikohalt ning Horvaatias juba esimesel katsel.

Portaal kirjutab, et Toyotal on vaja kiiresti tegutseda, sest Tänak pole pärast Andrea Adamo lahkumist enam Hyundais asjadega rahul. Väidetavalt võib ta järgmisel aastal liituda hoopis M-Spordiga. Rallyeslalomi andmetel saab eestlase praegune kontraht läbi hooaja lõpus. Samas teatas Tänak mullu, et sõlmis sarnaselt Thierry Neuville'ile Hyundaiga lepingu mitmeks aastaks.

Portaali teatel ei sõida järgmisel hooajal enam MM-sarjas 39aastane Dani Sordo, kes on praegu Hyundai meeskonnas. Lisaks toimub uuel aastal üks etapp Araabias – seda kinnitas WRC direktor Simon Larkin.

Tänak sõitis Toyota eest aastatel 2018-2019. Selle aja jooksul võitis ta kümme MM-rallit ning tuli oma viimasel hooajal maailmameistriks. Toona oli eestlase tiimikaaslaseks ka praegune tiimiboss Jari-Matti Latvala.