Andres Sõber

Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
22. august 2022, 18:11

Legendaarne treener avaldab, miks ta kardab Eesti koondise mänge tänavusel EM-finaalturniiril ning miks ootab parimat, aga valmistub halvimaks

„VIIES VEERANDAEG“ | Andres Sõber räägib, mida tegi korvpallikoondis seitse aastat tagasi valesti ja miks tuuseldas Kristjan Kangur Riias verbaalselt Alar Varrakut (1)

Andres Sõber oli Eesti rahvuskoondise abitreener 2015. aasta EM-finaalturniiril, mil korvpallurid naasid Riiast ühe võidu ja nelja kaotusega. Nüüd, vahetult enne tänavust finaalturniiri, on suurest treeneritööst loobunud ning alati ausa ja otsekohese ütlemise Sõbraga õige aeg vaadata tagasi seitsme aasta tagusele kogemusele ning visata pilk ette eelolevale suurele korvpallipeole.

Ligemale 40aastase treenerikogemusega Sõber räägib, milliste emotsioonidega ta lahkub Kadrina Karude peatreeneri kohalt ja millist nõu soovib hoopis vastupidises suunas, meistriliigaklubi peatreeneriks läinud heale tuttavale Peep Pahvile.

Emotsioonid on läbivalt ka saate põhiteemasid. Põhjalikumalt tuleb arutamise alla, miks on tal 2015. aasta EM-iga seonduvalt kahetised tunded, miks hoidis Lätis treeneritepingil keelt suu taga ning miks langesid Alar Varrak ja Eesti ajakirjanikud Kristjan Kanguri emotsionaalsete valangute ohvriteks. Juttu tuleb ka sellest, milliseid vigu tehti Sõbra meelest vahetult enne Riiga sõitu.

Sõber analüüsib Eesti praegust koondist: kes on tema meelest need kaheksa mängumeest, kellega saab mängida iga koondise vastu, miks tal on omad kõhklused peatreener Jukka Toijala osas, miks peab naeruväärseks vabanduseks koondislaste nõrka füüsilist vormi ning kui olulised lülid on ohtrate kogemustega Siim-Sander Vene ja Sten Sokk.

Sõber ka räägib, miks ta kardab Eesti koondise mänge finaalturniiril ja ennustab, kui tõenäoliselt pääseb Eesti alagrupist edasi.

Head kuulamist!