MAAILMAMEISTRID: Eesti koondise aitasid võidule Kaidi Allsalu (esireas vasakul), Anneli Tõugjas-Männiste, Kristi Unt, Rasmus Metsamaa (tagareas vasakul), Henar Ruudna, Mauri Villmann, Kristjan Solodov, Mathias Villota, Marko Narits ja kapten Siim Ühtid.

Foto: World Team Disc Golf Championships
Spordivaria
22. august 2022, 17:53

Eesti koondis võitis võistkondliku MMi. Kas me olemegi planeedi parim kettagolfimaa?

Eesti kettagolfikoondis võitis Horvaatias toimunud võistkondlikel maailmameistrivõistlustel esikoha. Kas see tähendab, et oleme sel spordialal planeedi parim riik? Sellele ja teistele olulistele küsimustele annab vastuse koondise kapten Siim Ühtid.

Eesti, möödunud MMi pronks, läks turniirile ühe favoriidina. Alla medali olnuks nukker, salamisi unistati kullast. Alagrupis mängiti küll Läti ja Tšehhiga viiki, ent võideti Austraaliat, Ukrainat ja Iirimaad ning mindi esikohaga play-off'i. Seal alistati järjepanu Kolumbia (8 : 0), Prantsusmaa (8 : 0), Kanada (7 : 1) ja finaalis Tšehhi (8 : 0).

Iga matš koosnes kahest üksik- ja kahest paarismängust, mis peeti duellidena. See tähendab, et oluline polnud raja koondskoor nagu tavaliselt, vaid vastast tuli edestada konkreetse korvi lõikes. Alagrupis mängiti 9, hiljem 18 korvi.

Finaaliks saatis kapten Siim Ühtid laupäeval rajale Mauri Villmanni (MPO divisjon), Henar Ruudna (MPO), Mathias Villota (MPO), Kaidi Allsalu (FPO), Anneli Tõugjas-Männiste (FPO) ja Kristjan Solodovi (MP40). Villmann võitis üksikmängus oma vastase 7 : 1, Ruudna 6 : 3, duo Villota – Allsalu 4 : 1 ning Solodov – Tõugjas-Männiste 6 : 3. Kuldsesse võistkonda kuulusid veel valitsev Eesti meister Rasmus Metsamaa (MPO), Marko Narits (MP40) ja Kristi Unt (FPO).

Kas tiitel oli loogiline tulemus või üllatus? Mis oli võidu võti? Kui tõsiselt riigid seda turniiri võtavad? Kas me saaksime USA-le vastu, kui mõlemal tuleks kohale kõik ässad, keda tahetakse?

Edasi lugemiseks: