Suve keskel vigastuspausi pidanud Kristin Tattar on naasnud võistluskarussellile edukalt.

Foto: Kaimar Tauri Tamm
Spordivaria
23. august 2022, 09:23

VÕIT! Eestlanna pikendas valu kiuste USAs uhket edulugu (1)

Valitsev Eesti kettagolfimeister Kristin Tattar võitis nädalavahetusel USAs karjääri kuuenda profituuri etapi ja pikendas vinget seeriat: ta on jõudnud teisel pool Atlandi ookeani poodiumile 15 võistlust järjest.

See on ütlemata kõva sõna, sest USAsse on koondunud lõviosa ala tippudest. Pealegi on eestlanna 15 esikolmikukohast ainult kaks on tulnud veidi pisematel turniiridel kui profituuri (DGPT) etapid. Võite on selles seeris kaheksa (vt täpsemalt infokasti uudise allosas). Viimati jäi Tattar USAs poodiumilt eemale möödunud aasta juunis, kui pidi MMil leppima 5. kohaga. Varsti on tal võimalik see viga parandada, sest tänavune MM algab juba 30. augustil.

Möödunud nädalavahetusel seljatas Tattar konkurendid Iowa osariigis toimunud Des Moines Challenge'il. Ta ladus võidule betoonist aluse avapäeval, kui tegi PDGA reitingu järgi elu kõige tugevama ringi (1033). Tattar läbis Pickard Parki raja, kus on nii kitsaid tunneleid kui ka avaramaid niite, 55 viskega (9 alla par'i). Kusjuures see õnnestus ühe bogey ja mitte perfektse puti (10 m raadiusest tabavus 91%) kiuste. Lähimad jälitajad luurasid kuue viske kaugusel.

Teisel ringil tegi Tattar kaheksa viset rohkem, ent see oli tolle päeva kontekstis ikkagi üks parimaid tulemusi ja lubas tal otsustavat ringi alustada soomlanna Eveliina Saloneni vastu neljaviskelisest eduseisust.

Viimasel päeval olid Tattaril asjad kontrolli all ja eduseis püsis enamasti turvaline. Ärevaks läks vaid raja keskosas, kui eestlanna korjas 10. korvil kaks õnnetut OB-karistust (ketas mängualalt välja) ja võttis double-bogey. Salonen sai samal ajal par'i ning sulatas 11. korvi birdie'ga (Tattaril par) vahe kahe viske peale. Ent Tattar tegi 12. korvil perfektse avaviske ja astus Salonenist sammu võrra kaugemale. Rohkem põhjanaaber ohtlikuks ei saanud.

Tattar läbis kolm ringi kokku 177 viskega (–15), mis oli nelja võrra parem tulemus kui Salonenil. Kolmandana astus poodiumile ameeriklanna Macie Velediaz (185 viset). Võistluse lõpetas 45 naist.

„Suutsin taas endale tõestada, et on võimalik kohaneda ja saada üle kõigest, mida elu teele veeretab,“ kirjutas Tattar Instagramis võistluse kokkuvõtteks. „Küünarnukk häiris mind taas mõnedel pikematel tagantkäevisetel ja lisaks on mu keskmisel sõrmel hiiglaslik lõhe, mis põhjustas palju valu ja ebamugavust. Seega olen enda üle tõeliselt uhke, et suutsin võistlusringidel mured unustada ja keskenduda oma mängule.“

Keiti Tätte pidi võistluse kahe ringi järel katkestama, sest tegi endale teisel päeval viga. Ta pingutas küll tol päeval lõpuni, lootuses, et ehk saab tervis viimaseks ringiks korda, aga ei saanud. Tema avaringi skoor oli 67 (+3) ja teise ringi oma 71 viset (+7).

Meeste konkurentsis jäi Albert Tamm 179 viskega (–13) jagama 35.–41. kohta ning Silver Lätt 188 viskega 77.–82. kohta. Võitis sakslane Simon Lizotte, kes alistas ümber mängimise teel ameeriklase Robert Burridge'i. Mõlemad tegid kolme ringi jooksul 165 viset. Võistluse lõpetas 117 meest.

***

Tattari poodiumiseeria

  • Juuli 2021:
    Clash at the Canyons (DGPT Silver Series) 1. koht
    Des Moines Challenge (DGPT Elite Series) 3. koht
    CCR Open (PDGA A-kat) 1. koht
    Great Lakes Open (DGPT Elite Series) 1. koht
    Preserve Championship (DGPT Elite Series) 1. koht

  • Veebruar 2022:
    Las Vegas Challenge (DGPT Elite Series) 3. koht

  • Märts 2022:
    Memorial Championship (PDGA A-kat) 1. koht
    Waco Annual Charity Open (DGPT Elite Series) 2. koht
    The Open at Belton (DGPT Silver Series) 3. koht
    Texas State Championship (DGPT Elite Series) 2. koht

  • Aprill 2022:
    Champions Cup (Major) 2. koht
    Jonesboro Open (DGPT Elite Series) 1. koht
    Dynamic Discs Open (DGPT Elite Series) 1. koht

  • August 2022:
    Ledgestone Open (DGPT Elite Series) 3. koht
    Des Moines Challenge (DGPT Elite Series) 1. koht