Soomlanna Wilma Murto võitis EMil teivashüppes kuldmedali.

Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
24. august 2022, 08:50

EMi kuldmedal pani Soome teivashüppaja öösel voodis vähkrema

Tavaline spordihuviline võib arvata, et edukas esinemine tiitlivõistlustel mõjub tippkergejõustiklasele igati hästi. Hiljuti Münchenis EMil teivashüppes triumfeerinud soomlanna Wilma Murto tõi aga välja kordamineku negatiivse poole.

Murto võistles pärast EMi Saksamaal Jockgrimi rahvusvahelisel teivashüppekarnevalil ja pidi leppima teise kohaga. Tema tulemus oli 4.61. Esikoha napsas Münchenis pronksi saanud sloveen Tina Šutej, kes ületas kõrguse 4.71.

Murto võitis EM-kulla Soome rekordiga 4.85. Soomlanna ütles, et võistlusareenile naasmine oli üsna keeruline.

„Euroopa meistrivõistluste finaalist on möödunud kuus päeva ja olen tavapärasest rohkem väsinud, sest ei saanud öösel korralikult magada. Päevad on olnud pikad ja ööd lühikesed, kuid nüüd Jockgrimis õnnestus lõpuks natuke magada. Ma ei olnud etteasteks sada protsenti valmis,“ rääkis soomlanna kergejõustikuliidu pressiteate vahendusel.

Murto ületas algkõrguse 4.36 alles kolmandal katsel, kuid 4.51 ja 4.61 alistas ta esimesel katsel. Pärast seda hüppas Šutej teisel katsel 4.71. Murto ajas sel kõrgusel lati ühe korra maha ja jättis kaks sooritust 4.76-le.

„Avakõrgusel olid kaks esimest katset kehvad. Seisund tundus küll hea, kuid koordinatsiooniga oli probleeme,“ selgitas Murto. „4.71 ja 4.76 hüpetes oli palju energiat, sama oleks pidanud kasutama tugevamaid teibaid, mis oleksid taganud ühtlasema ja kindlama hüppamise.“

Soome rekordiomaniku hooaeg jätkub reedel teemantliiga etapil Lausanne'is.