LENNUKAS: Duo Ott Tänak ja Marin Järveoja on peamine põhjus, miks Hyundail on põhjust rõõmustada. Seepärast saab saarlane ka valjult oma arvamust avaldada.

Foto: Bastien Baudin / Hyundai Motorsport
WRC
25. august 2022, 10:29

PIKK PILK: miks Hyundai tülitseb ja Tänak tiimibossi kangutab? (1)

Peagi möödub kolm aastat hetkest, mil kuluaarides sai selgeks, et Hyundai WRC-meeskond ei võitle 2022. aastal MM-tiitlile. Eesti rallifännid ei teadnud sellest toona muidugi midagi, sest selsamal nädalavahetusel tähistasid nad Ott Tänaku ja Martin Järveoja maailmameistritiitlit ning kratsisid siis šokeeritult kukalt, kui meie rallitähed paar päeva hiljem võiduka Toyota tiimi Hyundai vastu vahetasid.

Tänavune autoralli MM-hooaeg tuli suurte reeglimuudatustega. Vana tähekombinatsioon WRC on minevik, nüüd sõidetakse MM-tiitlile Rally1 tunnust kandvate hübriidmootoriga masinatega. Või kui täpne olla, siis tiitlile sõidetakse Toyota Yaris Rally1 autoga – M-Sporti Ford Puma võib küll olla kiire, aga neil pole esikoha jahtimiseks sobilikku sõitjat ning Hyundail on oma i20 N rooli istutada väledad mehed, aga pole autot, mis stabiilselt konkurentsis püsiks. Miks?

Edasi lugemiseks: