Noah Lylesi ülivõimas hooaeg sai Lausanne'is jätku

Foto: SIPA/Scanpix
Kergejõustik
26. august 2022, 23:12

Vägevas hoos USA sprinter võidutses järjekordse superajaga

Juulis Oregoni MMil 200 m jooksus 19,31ga maailmameistriks tulnud Noah Lyles jätkab maailmarekordijahti. Täna võidutses ameeriklane Lausanne'i teemantliiga etapil ajaga 19,56.

Seejuures ei saanud 25aastane sprinter parimat starti. 50 meetri järel oli temast raja võrra seespool startinud Michael Norman ta kinni püüdnud ning jõudis ka finišisirgele esimesena. Ent Lylesi lõpp oli talle omaselt tugev ning lõpuks maailmameistri võidus kahtlust ei tekkinud.

Kaasmaalane Norman, kelle põhiala on 400 m jooks, sai teise koha ajaga 19,76, kolmas oli Trinidadi ja Tobago sprinter Jereem Richards 19,95ga.

Maailma kõigi aegade edetabelis Usain Bolti (19,19) ja Yohan Blake'i (19,26) järel kolmandat kohta hoidev Lyles on andnud hiljem mõista, et MMil polnud ta veel tippvormis. Tänavu on sprinditähel veel vähemalt kaks võimalust maailmarekordi ründamiseks: 2. septembril Brüsseli teemantliiga etapil ning 8. septembril Zürichis sarja finaaletapil.

Lausanne'is tehti veel häid tulemusi meeste 110 m tõkkejooksus: 22aastane jamaicalane Rasheed Broadbell viis isikliku rekordi 12,99ni. Trey Cunningham sai ajaga 13,10 teise koha, valitsev maailmameister Grant Holloway jäeti 13,11ga kolmandaks ning Tokyo olümpiavõitja Hansle Parchment 13,13ga neljandaks.

Naiste 100 m jooksu võitis üllatuslikult Aleia Hobbs. Teise kohaga pidi leppima 200 m distantsi maailmameister Shericka Jackson, kes jäi ameeriklannale alla vaid sajandikuga. Olümpiavõitja Elaine Thompson-Herah tegi valestardi ning diskvalifitseeriti, maailmameister Shelly-Ann Fraser-Pryce otsustas reie tagumise rühma lihase vigastuse tõttu mitte starti tulla. 35aastane jamaicalanna avaladas siiski lootust, et saab võistelda järgmisel nädalal Brüsselis.

Kõik tulemused leiab teemantliiga kodulehelt.