Max Verstappen

Foto: Red Bull Content Pool
Vormel 1
27. august 2022, 21:16

Verstappen võitis kvalifikatsiooni ülekaalukalt, ent alustab põhisõitu alles 15. kohalt (1)

Valitsev maailmameister Max Verstappen tegi vormel 1 sarja Belgia GP kvalifikatsioonis vägeva esituse, edestades lähimat konkurenti suisa 0,632 sekundiga. Parimalt stardikohalt alustab pühapäeval aga hoopis Ferrari piloot Carlos Sainz.

Tiitlikaitsja ise alustab alles 15. positsioonil, sest teda karistati mootorikomponentide vahetamise eest. Samal põhjusel määrati karistus veel viiele piloodile: Verstappeni igipõlisele rivaalile Charles Leclerc'ile (Ferrari), Lando Norrisele (McLaren), Esteban Oconile (Alpine), Valtteri Bottasele (Alfa Romeo) ning Mick Schumacherile (Haas).

Kuna Belgia GP toimub Spa ringrajal, kus on võrdlemisi palju võimalusi möödasõitudeks, oli tiimide otsus just sellel etapil mootorikomponentide vahetamine taktikaline. Seda kinnitas ka Red Bulli tiimipealik Christian Horner.

„Vaatasime võistluskalendrit strateegilise pilguga ning tundsime, et praeguse mootoriga läheks hooaja lõpp üsna napikaks. Tulevastele etappidele pilku peale visates oli selge, et Zandvoortis [Holland] ei taha me seda teha. Monza ringrajal on möödasõitmine tegelikult raskem kui tundub. Singapuris poleks see samuti mõttekas teha ning Jaapanis on möödasõidud keerukad. Seega järele jääb küllaltki vähe variante. [Spa ringrada] on möödasõitudeks hea ning otsustasime seetõttu võimaluse [sel nädalavahetusel] ära kasutada,“ selgitas Horner Sky Sportsile pärast teist vabatreeningut.

Pühapäevast põhisõitu alustab seega parimalt kohalt kvalifikatsioonis teise koha saanud Sainz. Tema kõrvalt esireast stardib Sergio Perez (Red Bull; kaotust Verstappenile ajasõidus 0,797).

Nende järel alustavad Fernando Alonso (Alpine) ning Lewis Hamilton (Mercedes).

Leclerc alustab Verstappeni kõrvalt 16. positsioonilt.

Põhisõit algab pühapäeval Eesti aja järgi kell 16.