Jari-Matti Latvala nimel on juba rekord, kuid ta tahab seda uuendada.

Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
WRC
28. august 2022, 15:05

Toyota pealik tahab sõitjana comeback'i teha: uue tehnoloogiaga masinaga sõitmine oleks unistuse täitumine

Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala on sõitjana osalenud 209 MM-rallil, mis on ka rekord. Soomlane loodab, et tal õnnestub kihutada veel vähemalt ühel etapil.

Tunamullu sõitjakarjääri lõpetanud ja Toyotas tiimibossi koha Tommi Mäkinenilt üle võtnud Latvala tahab selle tähiseni jõuda enne 40. eluaastat.

„Olen nüüd 37aastane ning olen sõitnud 209 MM-rallil. Tahan veel vähemalt ühe etapi kirja saada. Tahan 210 rallini jõuda enne kui 40 saan,“ vahendas tema sõnu portaal Rallit.fi.

Millal võiks Latvalale selleks šanss avaneda? „See võiks olla võimalik kahe aasta pärast, mil autosid on rohkem. Siis oleks see realistlikum. Järgmisel hooajal võib see olla keerulisem. Kuid 2024. aastal tundub see võimalikum. Ent peame seda enne Toyotas arutama,“ lausus Latvala naerdes.

„Ma pole sõitnud uue tehnoloogiaga masinaga ning kui mul avaneks see võimalus, siis oleks see unistuse täitumine,“ lisas ta.

Tiimipealikuna ei saa Latvala hetkel ilmselt millegi üle kurta. Toyota (loe: Kalle Rovanperä) on tänavu võitnud üheksast rallist viis ning juhib üldarvestust Hyundai ees pea sajapunktilise eduga.

MM-sari jätkub ülejärgmisel nädalavahetusel Kreekas, kus kihutatakse 8.-11. septembrini.

Latvala nimel olevat rekordit keegi ilmselt niipea üle ei löö. Edetabelis on teisel kohal Carlos Sainz 196 ralliga, kolmas on Petter Solberg (190), ent nemad enam WRCs kaasa ei löö. Üksikutel etappidel osalev Sebastien Loeb on 183ga neljas, poole kohaga Hyundais kihutav Dani Sordo 179ga viies ning mullu täiskohaga sõitjakarjääri lõpetanud Sebastien Ogier 171ga kuues.