Louis Meintjes sai teiseks Lõuna-Aafrikast pärit ratturiks, kes Vueltal etapi võitnud.

Foto: Javier Lizon / EPA / Scanpix
Korvpall
28. august 2022, 19:02

Taaramäe tiimikaaslane mekkis Vueltal etapivõitu (1)

Hispaania velotuuri üheksandal etapil kuulus esikoht Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux ratturile. Kahjuks küll mitte Rein Taaramäele, kes sai 19. koha, vaid suveräänse etapivõidu teenis Lõuna-Aafrika rattur Louis Meintjes.

Meintjes vajutas võidule pitseri viimase kahe ja poole kilomeetriga, kui püüdis kinni etappi juhtinud duo Samuele Battistella ja Jim Janssensi ning kihutas neil eest. Astana meest Battistellat edestas Meintjes lõpuks minuti ja ühe sekundiga, Aplecini rattur Janssens kustus aga täielikult ning lõpetas alles 11. kohal (+2.37).

Laupäeval ise etapivõitu jahtinud Taaramäe leppis pühapäeval 19. kohaga. Eestlane ületas finišijoone tiimikaaslasest 3.42 hiljem ja käis teda keset võiduintervjuud ka õnnitlemas.

Vuelta üldarvestuses suurendas oma edu Remco Ecenepoel (Quick-Step), kes sai etapil neljanda koha (+1.34) ja edestas kaheksandana finišeerinud Movistari liidrit Enric Masi 44 sekundiga. Üldarvestuses lahutab neid minut ja 12 sekundit. Kolmas on Primož Roglič (Jumbo – Visma, +1.53), kes täna kaotas Evenpoelile juurde 52 sekundit.

Meintjes on üldarvestuses nüüd 16., +6.44. Taaramäe leiame 37. kohalt (+24.49).