Võrkpallisuvi lõppes Pärnus välja jagatud Eesti meistritiitlitega.

Foto: Gertrud Alatare / volley.ee
Võrkpall
29. august 2022, 08:34

Saalikoondise kapten krooniti rannas Eesti meistriks

Nädalavahetusel tõmmati Pärnu rannas joon alla 2022. aasta rannavollesuvele, kui Eesti meistrivõistluste finaalis alistasid Kristo Kollo ja Karl Jaani Siim Ennemuisti ja Urmas Piigi. Naiste seas triumfeerisid Liisa-Lotta Jürgenson ja Eva Liisa Kuivonen, kes mängisid kullamatšis üle Maret Kuuse ja Laura-Liisa Maiste.

Meeste pühapäevane mängupäev algas Urmas Piigi ja Siim Ennemuisti ning Kaspar Pomerantsi ja Rauno Tamme vahelise poolfinaaliga, kus viimased jäid peale 21 : 13, 26 : 24. Teises poolfinaalis läksid vastamisi Kaur Erik Kais – Rasmus Meius ja Kristo Kollo – Karl Jaani. Kogenud (juba 2016 tuldi koos Eesti meistriteks) Kollo ja Jaani survestasid noori servijoone tagant ning edenesid finaali kindla 2:0 (21 : 17, 21 : 8) võiduga.

Eesti meistrivõistluste finaal vääris oma nime. Ei Piik – Ennemuist ega Kollo – Jaani suutnud esimese geimi jooksul vahet ühest punktist suuremaks kasvatada. Geimpalle jagus mõlemale duole, ent pingelise geimilõpu kallutasid enda kasuks alles seisul 38 : 36 (!) Piik ja Ennemuist. Ka teine geim algas võrdselt, aga Kollo ja Jaani suutsid esimese geimi napi kaotuse järel juurde panna ning võitsid selle 21:17. Kolmandas geimis jätkasid Kollo ja Jaani sealt, kus eelmises geimis pooleli jäid ning hoolimata Piigi ja Ennemuisti südikast vastupanust tuldi 15 : 12 kuueaastase vahe järel taas Eesti meistriks.

Pronksimängus jäid 15 : 21, 21 : 14, 15 : 7 peale Kais ja Meius.

Naiste esimeses poolfinaalis võitsid Liisa-Lotta Jürgenson – Eva Liisa Kuivonen kindlalt 2:0 Gerli Gulli ja Mari Loormani, teises poolfinaalis saatis samuti ülekaalukat edu Maret Kuuset – Laura-Liisa Maistet, kes võitsid 2:0 Maria Säästlat – Annaliisa Malsi.

Naistefinaalis haarasid algedu Liisa-Lotta Jürgenson – Eva Liisa Kuivonen, kes geimi edenedes seda Maret Kuuse – Laura-Liisa Maiste vastu vaid kasvatasid, olles lõpuks paremad 21 : 15. Teises geimis õnnestus 19-aastastel noortel kõik – 21 : 6 –ning nii võitsid esimest hooaega vaid rannavõrkpallile keskenduvad Kuivonen ja Jürgenson Eesti meistritiitli mäekõrguse vahega. Pronksi võitsid Gerli Gull ja Mari Loorman

Eesti meistrivõistluste väärtuslikemateks mängijateks valiti Maret Kuuse ja tänavu suvel saalivõrkpallikoondises kaptenirolli kandnud Kristo Kollo.