Esapekka Lappi sõidab Toyotaga tänavu vaid osadel etappidel. Jari-Matti Latvala loodab, et sarnasele kokkuleppele jõutakse ka järgmiseks aastaks.

Foto: AFP/Scanpix
WRC
29. august 2022, 19:19

Toyota pealik kummutas jutud Tänaku naasmisest (9)

Viimasel ajal on palju spekuleeritud selle üle, millises meeskonnas sõidab Ott Tänak järgmisel hooajal. Itaalia ralliportaal Rallyeslalom kirjutas paar nädalat tagasi, et eestlase vastu tunneb huvi Toyota. Nüüd lükkas Jaapani autotootja tiimi pealik Jari-Matti Latvala need kuulujutud ümber. Ta tahab jätkata igal juhul praeguse koosseisuga.

Toyota eest sõidavad hetkel MM-sarja üldliider Kalle Rovanperä, Elfyn Evans, Takamoto Katsuta ning autot jagavad Esapekka Lappi ja valitsev maailmameister Sebastien Ogier.

Suurim küsimärk on seni olnud 31aastase Soome piloodi Lappi kohal, ent Latvala ütles, et näeks meelsasti kaasmaalast oma meeskonnas ka järgmisel hooajal.

„Isiklikult tahan teda meie tiimis hoida, aga peame sellele mõtlema ning koos arutlema. Lisaks on meeskonnas Ogier, kes ütles, et tahab [järgmisel aastal] sõita Monte Carlos. Kui ta tahab ka teistel etappidel osaleda, siis peame selle üle kõigiga aru pidama,“ vahendas Latvala sõnu portaal DirtFish.

Ta kinnitas ka, et püüab igal juhul tiimis hoida Ogier'd. „Ta on kaheksakordne maailmameister ja väga-väga kiire sõitja,“ selgitas Latvala.

„Ta on mõnedel rallidel tõeliselt hea ning usun, et ka Esapekka on teatud etappidel väga tugev. Nägime seda näiteks Soomes ja Eestis. Ta sõitis hästi ka Sardiinias. Järgmisel aastal oleks hea, kui nad saaksid taas kolmandat autot jagada. Isiklikult oleks mulle ideaalne, kui saaksin jätkata sama koosseisuga.“

DirtFish uuris ka Lappilt endalt, kas ta oleks valmis jätkama poole kohaga. „See on kahe otsaga asi,“ selgitas soomlane. „Kindlasti tahavad kõik sõitjad võidelda suure tiitli nimel. Teisest küljest on elus kõige tähtsam perekond ning seega oleks osaline hooaeg tasakaalu silmas pidades väga hea. Olen mõlemaks variandiks valmis, kui aus olla. Olen endale tunnistanud, et mul pole hetkel mingit šanssi Kalle võitmiseks ning seda arvesse võttes on poolik programm täitsa hea.“

2019. aastal Toyotaga maailmameistriks tulnud Tänak liitus tunamullu Hyundaiga. Eelmisel aastal teatas Eesti ralliäss, et sõlmis meeskonnaga uue lepingu „mitmeks aastaks“.