Anett Kontaveit tegi esimeses ringis töö kiirelt ja korralikult.

Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
30. august 2022, 08:32

VIDEO | Kontaveit näitas võimu ja kohtub teises ringis Williamsiga: „Saan lihtsalt nautida ja mängida nii hästi, kui sellel päeval suudan.“ (5)

Maailma teine reket Anett Kontaveit näitas USA lahtiste meistrivõistluste avaringis võimu, kui alistas rumeenlanna Jaqueline Adine Cristiani 6 : 3, 6 : 0.

Tasavägist mängu jagus esimese seti kuude esimesse geimi. Seisul 2 : 1 murdis 26aastane Kontaveit endast kaks aastat noorema vastase servigeimi, kuid kaotas kohe seejärel ka enda pallingu. Cristian võitis veel ka oma servigeimi, viigistades seisu kolm kolmele, ent tagantjärele targana saab öelda, et see oligi viimane geim, kus rumeenlannal oli põhjust rõõmustada.

Nimelt võitis Kontaveit seejärel üheksa geimi järjest, ja tüüris nii mängu ühe tunni ja seitsme minutiga 6 : 3, 6 : 0 võidusadamasse.

Statistikat ka. Ässasid lõi Kontaveit kolm, Cristian mitte ainsatki, topeltvigu tegid mõlemad kuus. Kontaveidi esimese servi õnnestumise protsent oli 54 ja ta võitis 85 protsenti esimesel servil mängitud punktidest; Cristiani vastavad numbrid olid 46 ja 67. Kontaveit teenis seitse murdepalli, millest realiseeris viis, Cristian kasutas neljast murdevõimalusest ära ühe. Eestlanna tegi 20 äralööki rumeenlanna 10 vastu, samas sundimata vigu kogunes Kontaveidile 20 ja Cristianile 18. Kokku mängiti välja 96 punkti, millest Kontaveit võitis 58 ja Cristian 38.

„Kui ma leidsin oma mängusoone, siis tundsin, et mängin väga hästi,“ rääkis Kontaveit pärast võitu. „Tundsin, et olen pallivahetustel väga hea ja tunnetasin palli suurepäraselt. Võitlesin lihtsalt kõvasti ja olen rahul, et suutsin mängu sel kombel enda kasuks kallutada.“

Teises ringis ootab Kontaveiti ees aga ei keegi muu kui oma viimast suure slämmi turniiri tegev tenniselegend Serena Williams (WTA 605.), kes alistas avaringis Montenegro tennisisti Danka Kovinići (WTA 80.) 6 : 3, 6 : 3.

„Olen väga põnevil,“ kostis Kontaveit, kui talt ees ootava matši kohta päriti. „Tahtsin väga, et ta täna võidaks. Ma pole tema vastu kunagi mänginud, see on viiimane võimalus. Parem hilja, kui mitte kunagi.“

„Ma usun, et atmosfäär saab olema vinge,“ jätkas Kontaveit. „Ootan seda matši väga. Ma arvan, et see on üks vähestest tänavustest mängudest, kus surve ei lasu minu peal. Ma saan lihtsalt nautida ja mängida nii hästi, kui sellel päeval suudan.

Ma ei tunne, et minul oleks mingit survet tulemuse või millegi muu osas. Ma võtan seda lihtsalt kui üht väga unikaalset võimalust. Ma pole kindel, kas ma saan kunagi veel midagi sarnast kogeda. Ma usun, et see on ka tema jaoks eriline moment.“