Henri Drell on üks 12st mehest, kes pääses EM-koondisesse.

Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
30. august 2022, 16:39

Selgus EMile lendav korvpallikoondis

Eesti meeste korvpallikoondise peatreener Jukka Toijala ja tema abilised on valiku langetanud: reedel Milanos algavale EMile sõidavad allolevad 12 meest.

Tagaliinis hakkavad niite tõmbama Sten Sokk, Kerr Kriisa, Kristian Kullamäe ja Martin Dorbek. Ääremängijate osakonna mehitavad Janari Jõesaar, Henri Drell, Sander Raieste, Siim-Sander Vene ja Kristjan Kitsing ning korvi all möllavad Rauno Nurger, Matthias Tass ja Maik-Kalev Kotsar.

See tähendab, et viimast sõela ei läbinud tagamängija Märt Rosenthal ja pikkadest Kregor Hermet. Hiljuti kontrollmängus Läti vastu saadud vigastus jätab pealtvaatajaks Kaspar Treieri.

Eesti alustab EMi 2. septembril Itaalia vastu. Alagrupis on vastasteks veel Kreeka, Horvaatia, Ukraina ja Suurbritannia. Edasi pääsevad neli paremat. Õhtuleht vahendab sündmusi nende tulipunktist.

Toijala EM-finaalturniirist korvpalliliidu kodulehe vahendusel: „Eks korvpalli vastu on huvi Eestis alati suur olnud ning seda eriti järgmistel nädalatel, mis on väga tore. Aga eks kõigil on omad arvamused, et mis oleks hea ja sobiv eesmärk ning kõigil on õigus seda arutada. Aga ma proovin olla realist ja mõelda nii nagu ka mängijad on öelnud – meil on noor ja näljane meeskond, kes ei ole veel nii mängijate kui võistkonnana suuri tulemusi saavutanud. Me ei ole favoriidid, aga meil on kõva usk sellesse, et kui me teeme oma asju hästi, siis me saame kõikide meeskondade vastu hakkama.

Kui me alustasime selle projektiga, oli eesmärk saada EM-ile ning selle me oleme täitnud. Aga eks meie unistus on see, et me mängime nii hästi, et saame alagrupist edasi. Nüüd finaalturniir näitab, kui hästi me selle noore meeskonnaga seal mängime, aga elame üks päev ja mäng korraga.“