Kõhulihaserebend segas Kaia Kanepi servimist, kuid ei takistanud võitmast.

Foto: AFP / SCANPIX
Tennis
30. august 2022, 19:52

SITKE! Kanepi pääses vigastuse kiuste USA lahtistel edasi (1)

Kaia Kanepi (WTA 34.) alistas USA lahtiste tennisemeistrivõistluste avaringis tšehhitari Tereza Martincova (WTA 71.) tulemusega 7 : 6 (7 : 4) 6 : 3.

Võit on seda meeldivam, et Kanepi treener Indrek Tustit avaldas matši eel Delfile, et tennisist pole 6. augustil saadud kõhulihaserebendist täielikult taastunud. Eelkõige segavat see servimist.

Tänane mäng algaski kurjakuulutavalt. Kanepi teenis mõlema naise esimeses servigeimis vaid ühe punkti ja jäi kiirelt murdega 0 : 2 taha. Õnneks sai ta kohe murde tagasi ja rohkem tõrjujad geimivõite ei saanud, kuigi Martincova omas kuuendas geimis kolme murdepalli. Nii läks sett 6 : 6 seisul kiiresse lõppmängu, mille võitis Kanepi 7 : 4.

Võimalik, et see murdis Martincova vaimu, sest teist setti alustas palju paremini Kanepi, kes läks murde abil nobedalt 3 : 0 juhtima. Seejärel sai tšehhitar oma servimängu enam-vähem käima, kuid kaotas ikkagi seti 3 : 6 ja mängu 0 : 2.

Statistikat ka. Kanepi lõi kolm serviässa, vastane neli. Topeltvigu tegi 18. korda USA lahtistel mängiv eestlanna kaks, Martincova neli. Esimese servi õnnestumisprotsent oli Kanepil 62 ja tšehhitaril 74, ent punkte teenisid mõlemad 73% juhtudel, kui pall jäi mängu. Nii äralööke kui ka lihtvigu tegi Kanepi 22, Martincova vastavad näitajad olid 12 ja 20.

Järgmises ringis ootab Kanepit valgevenelanna Arõna Sabalenka (WTA 6.), kes lülitas avaringis konkurentsist kvalifikatsiooni kaudu põhitabelisse pääsenud ameeriklanna Catherine Harrisoni (WTA 243.) tulemusega 6 : 1, 6 : 3.