Anett Kontaveit pidi pärast suurepärast lahingut tunnistama kolmes setis Serena Williamsi paremust.

Foto: Seth Wenig / AP / Scanpix
Tennis
1. september 2022, 05:09

VIDEOD | MEELETU TENNISEÖÖ: Serena Williams ja Anett Kontaveit pakkusid oivalise lahingu, kuid legendi karjäär veel ei lõppenud!

Serena Williamsi tennisekarjääri esimene profimatš oli 1995. aasta oktoobris alles 14aastase tüdrukuna. Anett Kontaveiti sünnini oli sel hetkel veel paar kuud minna. Tänase ja tulevase legendi esimene ja kardetavasti ka viimane omavaheline matš sai tõeks 2022. aasta USA lahtistel, kus ameeriklanna saanud oma karjääri vingeimad võidud. Ka Kontaveiti 7 : 6 (7 : 4), 2 : 6, 6 : 2 alistamise võib kahtlemata nende ritta panna.

Enamasti saab spordis öelda, et kole võit on parem kui ilus kaotus. Kuid kui Kontaveit oleks lihtsalt teerullina peagi karjääri lõpetavast Williamsist üle sõitnud, poleks see pakkunud Eesti ega ilmselt ka maailma tennisesõpradele erilist rahuldust. Läbi aegade ühe parima tennisisti vastu saadud kibe kaotus, kus mõlemad sportlased näitasid tõelist tippklassi, on aga samas omaette väärtus ning Kontaveit võib pärast mõru meki suust pühkimist enda esitusega rahule jääda.

Lahkame pikalt ja põhjalikult, mis öösel New Yorgis sündis!

Edasi lugemiseks: