Belgradi MMil oli eestlaste hiilgavaim tulemus Karl Erik Nazarovi neljas koht 60 meetri sprindis.

Foto: Martin Ahven
Kergejõustik
1. september 2022, 16:54

Kergejõustiku MM jääb koroona tõttu ära (4)

Samal ajal kui enamik maailmast õpib elama koroonaviirusega kui paratamatusega, teatas rahvusvaheline kergejõustikuliit, et seoses pandeemiaga tuleb ära jätta 2023. aasta sise-MM.

Põhjus on lihtne: võistlus pidanuks toimuma riigis, mis suhtub jätkuvalt igasse koroonajuhtumisse surmtõsiselt, Hiinas.

Tegu on juba kolmanda korraga, kui Nanjingi planeeritud suurvõistlus edasi lükatakse. Tegelikult peaks sise-MM toimuva iga paarisnumbriga aasta märtsikuus, aga 2020 oli Hiina koroonapandeemia kese, mistõttu viidi see esmalt 2021 kevadesse.

Kuna salakaval viirus ei andnud järgi, tuli seegi MM edasi lükata – et 2022 turniir oli juba Belgradi paika pandud, keerati kalendris ette 2023. aasta. Maailma kergejõustikuliit ja nende Hiina partnerid otsustasid aga pool aastat enne MMi planeeritud stardikuupäeva, et pandeemia on ikkagi liialt tõsine probleem ja võistlust ei saa jätkuvalt pidada.

Taas läheb käiku kaheaastane edasi lükkamise plaan ehk Nanjing proovib uuesti 2025. Võistlust lihtsalt ära jätta ei saa – hiinlased on kergejõustikuhalli ehitamiseks panustanud liiga suuri summasid, et neilt präänik ära võtta. 2026 ehk plaanijärgsel aastal samuti Hiina minna ei saa, sest selle võistluse korraldamisõiguse valimiskampaaniad on juba alanud.

2024 sise-MM on kavas Šotimaal Glasgows.