Kristin Tattar ei ole enam MMil ainuliider.

Foto: Disc Golf Pro Tour
Spordivaria
1. september 2022, 20:53

SOOME-UGRI VÕIM! Tattar ja soomlannad püsivad MMil esikolmikus

Kettagolfi MMil on aastaid kuulunud ülemvõim USA mängijatele. Tänavu on aga pärast kolme päeva viiest esikolmik Soome kahe äärsete sportlaste pealt. Kristin Tattar jäi kahjuks ainuvõimust ilma.

Kansases Emporias peetava MMi kolmandal päeval võistlesid parimad kettagolfinaised taas Jones Park Supreme rajal, kus avapäeval Tattar edu haaras. Seekord eestlannal sama lennukat hoogu polnud: ta alustas võistlust kahte bogey’ga kuid 18 korvi peale kokku läbis raja 64 viskega ehk neli alla pari. Kolme päeva kokkuvõttes on skooriks -17.

Tattar alustas päeva kaheviskelises eduseisus ja kokkuvõttes olid eestlannast neljapäeval paremad suisa 10 rivaali. See võinuks tähendada eduseisu loovutamist. Ometi maksis taas eestlanna stabiilsus: tema teeb pidevalt enda ära, vastaste mäng on palju kõikuvam. Nii läbis avapäeva järel Tattarit jahtinud Henna Blomroos neljapäeva 59 viskega, skooriks -9, aga kuna kolmapäevane mäng Emporia Country Clubi rajal läks aia taha, siis jagas ta neljapäeva õhtuks Tattariga -17 peal MMil esikohta.

Kolmas koht kuulus teisele soomlannale Eveliina Salonenile – tema sai neljapäeval kirja -10 nagu ka neljas naine Holyn Handley, kel on üldtabelis kirjas vastavalt 16 ja 15 viset alla pari.

Keiti Tätte langes esimese kahe päevaga nõrgemasse gruppi, kes täna mängis Emporia Country Clubi radadel. Tätte alustas kolmandat võistluspäeva teravalt, olles kuue korvi järel -3 peal, kuid edasi läks kõik allamäge. Päeva lõpuks jäi kirja +5 ja kolme päeva peale kokku +17, mis tähendab 54. kohta.