Foto: Envato Elements
Liigume
29. detsember 2022, 13:16

Mida peaks teadma massaažiõlide kasutamisest?

Massaažiõli kuulub iga korraliku ja mõnusa massaaži juurde. Loomulikult on võimalik teha massaaži ilma erinevate õlideta, ent õigete toodete kasutamisel lisab aroomiõli sõna otseses mõttes täiendava kihi tervele kogemusele juurde.

Juba läbi aastasadade ja -tuhandete on paljudes kultuurides kasutusel olnud massaažiõlid. Tänapäeval on aga meie poelettidel ja salongides saadavate õlide valik ülimalt lai.

Kuigi osa õli valimisest on puhtalt subjektiivne teema, teatud mõttes lõhnaeelistus, siis muus osas on võimalik jagada praktilisi näpunäiteid massaažiõli kasutamiseks. Loe edasi, et kõigest kohe teada saada!

Massaažiõli aitab stressi leevendada

Kui sul on käimas eriti stressirohke eluperiood, siis aitab massaaž igal juhul pingeid maandada. Lisades sinna juurde õiged õlid, võib tulemuse veelgi paremaks muutuda. Keha ja vaim muutuvad ühtäkki kergemaks!

Kummelist, kookosest, oliividest ja mandlitest valmistatud aroomiõlid sobivad suurepäraselt massaažideks, mille eesmärk on stressiga võidelda. Nagu ikka, siis ei ole vaja palju lisada. Vahel piisab väga väikesest kogusest õlist.

Meeliülendav massaažiõli lavendliga

Eraldiseisva teema moodustab lavendliõli massaažide jaoks. Tegu on taimega, mida kasutatakse nii uinumiseks kui pingeseisundite ajal mustaks läinud meele ravimiseks.

Eriliselt tugev aroom on lavendli pluss ja miinus ühekorraga. Võrreldes mitmete teiste massaažiõlidega võivad lavendlit sisaldavad tooted jääda sinu kehale palju pikemaks ajaks. Isegi pärast pesemist.

Massaažiõlid ärevuse korral

Kahjuks pole piisavalt teaduslikke uuringuid, mis oleksid keskendunud ärevuse ning massaažiõlide positiivsele toimele. Küll aga on teada palju juhtumeid, kus inimesed kirjeldavad õlidega teostatud massaaži ärevust pärssivana.

Samas tuleb tõdeda, et eriti suure ärevuse korral võib massaaži kui toiminguni jõudmine komplitseeritud olla. Selliste raskemate juhtumite korral tasuks alustada teistest võtetest ning alles parema meeleseisundi saavutamisel võtta ette massaaž.

Õlide maha pesemine

Loomulikult soovid pärast õliga massaaži saamist ennast korralikult ära pesta. Vahel avastavad inimesed, et massaažiõli ei tule enam korralikult maha. Siinkohal tuleb aga eristada kahte erinevat tüüpi probleeme.

Üks on õli kui libeda aine maha saamine. Selleks tuleks kasutada korralikke pesuvahendeid. Kui sinu pesuvahend on niisutava toimega, siis võib kokkuvõttes jääda lõpptulemus veidi õline ning ebameeldiv.

Pigem tuleks probleemide korral kasutada kuivatava toimega pesuvahendeid. Neid peaks aga lisama just nii vähe, et saad õli maha, ent mitte rohkem, kuna õlimassaaži üks positiivseid toimeid on paremini niisutatud nahk.

Tugev aroom on aga teine teema. Vahel avastavad massööri juures käinud kliendid, et neile ei meeldigi konkreetse õli lõhn. Vähemalt mitte see aroom, mis jääb püsima tundideks. Sel juhul võiks soovitada minna sauna. Korralik saun ja vihtlemine eemaldab külge jäänud lõhnad.