TAGASIHOIDLIKUMAD KUI RIIAS: Eesti fännid olid nii oma ootustes kui ka käitumises märksa tagasihoidlikumad kui seitse aastat tagasi Riias. „Siin on rahulikum,“ lausus ka Lätis käinud Erik.Foto: Hindrek Pärg
Korvpall
2. september 2022, 22:46

ÕL MILANOS | „Mingisugune korvpall“ ehk Korvpallipidu, aee? Kas Eesti fännid suudavad suurlinna tuua veidigi finaalturniiri õhustikku?

„Mis siin toimub? Mis siin on?“
„Mingisugune korvpall.“
„Mis asi?“
„Korvpall.“

Sellist (itaaliakeelset) vestlust kuulis neljapäeva pärastlõunal Milano peamisel väljakul toomkiriku ees, kui alagrupi võõrustajameeskonda tutvustati VIP-külalistele. Küsijaks tavaline Itaalia pensionär, vastajaks turvamees, kes vist ise ka ei teadnud, kelle või mille jaoks ta seal on. Võiks ju arvata, et riigis, kus korvpall on ikkagi populaarsuselt teine spordiala ning kui EM-finaalturniir toimub nende oma koduõuel, leidub 1,35 miljoni elanikuga linnas mingeidki märke fännimelust ja suurest korvpallipeost.

Aga ei. Isegi varem mainitud kutsetega üritust järgis piirete taga heal juhul paarsada mittekutsutud huvilist ja seegi arv tundub väga optimistlik. Linnas puuduvad igasugused postrid, märgid, sildid, et toimub suurüritus. Õnneks on olemas välisfännid, kes annavad linnale natukenegi „kuulge, siin toimub suur korvpallipidu!“ meeleolu.

Tundub, et sarnaselt alaliiduga on seitsme aasta tagusest Riia kogemusest õppinud ka Eesti poolehoidjad. Mida rohkemate fännidega rääkida nende ootustest ja lootustest, siis vastus ikka ei muutu:

Edasi lugemiseks: