Serena Williams näitas fännidele, mida ta neist arvab.

Foto: AP / SCANPIX
Tennis
3. september 2022, 09:14

Serena Williams lahkus viimast korda areenilt. Vist (10)

Serena Williams kaotas USA lahtiste tennisemeistrivõistluste kolmandas ringis Austraaliat esindavale Ajla Tomljanovicile (WTA 49.) 5 : 7, 7 : 6 (4), 1 : 6 ning lahkus viimast korda areenilt. Vist.

Vist? Jah, sest kui ESPNi reporter talt pärast matši väljakuintervjuus küsis, kas on olemas mingigi võimalus, et ta mõtleb lõpetamise osas ümber, venis Williamsi suu naerule. „Ma ei usu, aga kunagi ei tea,“ vastas ta.

Sama teema kerkis pisut hiljem pressikonverentsil, kus ta naljatas: „Ma olen alati Austraaliat armastanud.“ See on riik, kus toimub jaanuaris järgmine suure slämmi turniir.

Küllap oli see niisama suusoojaks öeldud, aga kunagi ei või teada. Eesti aja järgi läinud ööl jättis 40aastane Williams igatahes Artur Ashe'i staadionil rahvaga korralikult hüvasti ja pidas väljakul emotsionaalse kõne.

„Aitäh, isa, ma tean, et sa vaatad. Aitäh, ema,“ jõudis Williams öelda enne, kui pisarad ta silmadesse valgusid. „Aitäh kõigile, kes on siin, kes on olnud minuga pikki aastaid, kümnendeid…

Need on rõõmupisarad, vist. Ma ei tea. Ma poleks Serena, kui poleks [õde] Venust, nii et aitäh, Venus. Ta on ainuke põhjus, miks Serena Williams üldse eksisteeris. On olnud lõbus sõit. Kõige imelisem sõit ja teekond, kus olen kunagi olnud.“

Williams avalikustas oma lõpetamisplaanid augusti alguses Vogue'is ilmunud essees ning sellest ajast saati on tema mänge Torontos, Cincinnatis ja nüüd New Yorkis saatnud tohutu melu. Kohal on olnud kuulsad ja veel kuulsamad inimesed.

Pole ka ime, sest paljud peavad teda läbi aegade parimaks naistennisistiks. Armastusest tennise vastu, mis süttis isa Richardi ja õe Venusega ühiskasutatavatel väljakutel treenides, kasvas fantastiline karjäär. Aastal 1999 seisis ta New Yorkis samal areenil, et võtta vastu elu esimene suure slämmi võidutrofee.

23 aastat hiljem on tema auhinnakappi kogunenud 23 suure slämmi tiitlit ning ta võis Tina Turneri hiti „Simply the Best“ saatel väärikalt Artur Ashe'i staadionilt lahkuda. Enne, mõistagi, rõõmustas ta publikut veel viimase kuulsa keerutusega.

Mis edasi? „Olen valmis olema ema ja avastama teistsugust versiooni Serenast. Tehniliselt olen ma ikkagi veel väga noor, seega tahan elada elu kuni veel suudan kõndida,“ sõnas ta.