Max Verstappen edestas kvalifikatsioonis oma kanget konkurenti 0,021 sekundiga. Kuidas läheb homme?

Foto: Red Bull Content Pool
Vormel 1
3. september 2022, 18:50

Verstappen edestas ülinapilt Leclerci ning võitis kodupubliku ees kvalifikatsiooni

Vormel 1 sarja Hollandi GP kvalifikatsiooni võitis üldliider ja tiitlikaitsja Max Verstappen, kes edestas Ferrari konkurenti Charles Leclerc'i 0,021 sekundiga.

Red Bulli piloot näitas head minekut terve kvalifikatsiooni vältel, kuid Leclerc läks lõpus järjest paremasse hoogu. Monacolane parandas viimasel ringil oma aega, kuid Verstappenil õnnestus see siiski üle lüüa.

Kvalifikatsiooni kolmas oli Ferrari sõitja Carlos Sainz, neljanda aja sõitis välja seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton (Mercedes). Viimast ringi Briti piloodil lõpetada ei õnnestunud, sest Verstappeni tiimikaaslane Sergio Perez tegi viimases kurvis pirueti, mistõttu lehvitasid kohtunikud kollaseid lippe. Mehhiklane ise sai viienda koha, tema seljataha jäi George Russell (Mercedes).

Verstappen, kelle edu üldarvestuses on Pereze ees 93 ja Leclerci ees 98 punkti, jäi oma esitusega rahule. Ta suutis Zandvoorti ringrajal kvalifikatsiooni võita mullu, kui Hollandi GP naasis sarja 36aastase pausi järel. Toona võitis hollandlane ka põhisõidu.

„Uskumatu,“ ütles Verstappen BBC vahendusel. „Meil oli täna taas kiire vormel, kuid vahed olid väikesed. Aga viimane ring oli lihtsalt hullumeelne.“

Leclerc kiitis oma rivaali ning polnud ka enda ringiajaga eriti pettunud.

„See oli väga napp. Max tegi lõpus võimsa ringi. Meie vormel läks kvalifikatsiooni ajal järjest paremaks. Alguses ehmatasin ära, sest Max sõitis kulunud rehvidega palju kiiremini kui meie. Kuid lõpuks suutsin asjad paika saada.“

Põhisõidule antakse start pühapäeval kell 16.