Paide linnameeskond (valges) lõi teise poolaja lõpus kaks väravat ning võttis sellega ka väärt võidu.

Foto: Martin Ahven
Jalgpall
3. september 2022, 23:14

GALERII | Paide tuli kaotusseisust välja ning sai Kalju üle olulise võidu

Eesti jalgpalli meistriliiga 27. voorus alistas Paide linnameeskond tulemusega 2 : 1 Nõmme Kalju.

24. minutil läks kohtumist juhtima Kalju. Väravavaht Marko Meeritsa pikk sööt leidis Alex Matthias Tamme, kes võitis õhuvõitluse, võttis palli omaks ning söötis selle Aleksandr Volkovile. Ründaja virutas selle püüdmatult lati alla.

Paide jõudis viigiseisuni 70. minutil, kui Robi Saarma sai pingilt sekkunud Sergei Mošnikovilt söödu, võitis duelli Henri Järvelaiuga ning saatis madala ja täpse löögiga palli värava tagumise posti juurde. 84. minutil mängiti hea söödumängu järel vabaks Bubacarr Tambedou, kes lõi nahkkera ühe puutega puuriluku selja taha.

Kalju väravavaht Meerits ütles pärast matši Soccernet.ee otseülekandes, et tiimikaaslastele ei saa ta midagi ette heita, kuid oleks võinud ise paremini tegutseda. „Mängisime tegelikult väga hästi. Lihtsalt taga mõned eksimused – mu enda poolt ka –, mis lõppesid väravaga. Oleksin võinud paremini tegutseda, aga meeskonnale pole midagi ette heita, lihtsalt ei löönud täna väravaid,“ lausus ta.

Meerits usub, et võitlus Paidega pronksi nimel kujuneb põnevaks. „Ongi huvitavam vaadata. Anname kindlasti endast parima, et kolmandat kohta hoida.“

Vahetusest sekkunud Frolov oli võiduga väga rahul: „Teadsime, et kui siit võidupunkte ei saa, siis läheb Kalju püüdmine väga keeruliseks.“

Täna toimus veel üks meistriliiga mäng, Narva Trans tegi koduväljakul Tartu Tammekaga väravateta viigi.

Liigatabelit juhib FC Flora 72 punktiga, järgneb tiitlikaitsja FCI Levadia (65). Kaljul on koos 51 silma, Paide jääb neist maha nelja punktiga.

Kokku toimub 36 vooru. Floral, Levadial ja Paidel on peetud 26, Kaljul 27 matši.

Tabeliseis:

Standings provided by SofaScore LiveScore