Nick Kyrgios pani Daniil Medvedevi kolmes setis paika.

Foto: Adam Hunger / AP / Scanpix
Tennis
5. september 2022, 09:54

VIDEO | PARAS IDIOOT! Kyrgios tegi end lolliks, aga alistas maailma esireketi

Pärast USA lahtisi vahetub ATP edetabeli tipus maailma parim meestennisist. Kes selleks saab, on veel lahtine – Rafael Nadal on suurfavoriit, aga variandid on ka Casper Ruudil ja Carlos Alcarazil. Senise esireketi Daniil Medvedevi kirstunaelaks sai aga austraallane Nick Kyrgios.

27aastane austraallane on hooaja teises pooles sattunud oivalisse hoogu, vähemalt mis puudutab slämmiturniire. Wimbledonis jõudis ta välja finaali, kus tuli Novak Djokovicile alla vanduda, ja US Openil on mees edenenud kaheksa parema sekka.

New Yorgis 23. asetatud Kyrgios oli kaheksandikfinaalis Medvedevist üle 7 : 6 (13 : 11), 3 : 6, 6 : 3, 6 : 2. Tema võidu võtmeks oli stabiilsem esimene serv ja murdevõimaluste kliinilisem ärakasutamine. Aga maailma spordimeedia ei räägi matši järel teps mitte sellest, kuidas ta maailma esireketi alistas.

Ei, alati pahandusi ja kõmu ligi tõmbav Kyrgios – juba varem kurtis ta USA lahtistel leviva kanepihaisu üle – on seekord meedia tulipunktis ühe kõige fenomenaalsema ajulühisega, mida tenniseväljakutel nähtud.

Käis kolmas sett, Kyrgios oli võitnud servitud avageimi ja jahtis Medvedevi omal 30 : 30 seisul murdepalli. Ta oli juba venelase ära surunud, tolle hädine löögiüritus lendas kõrge kaarega õhku ja ei ähvardanud kuidagi üle võrgu lennata.

Kyrgiose peas hakkasid hammasrattad liikuma: kui pall ei jõua temani, peab tema jõudma pallini. Nii jooksis ta võrgust mööda ja lõi enne palli maha kukkumist selle väljakule maha.

Tegu oli nii jabura olukorraga, et isegi telekommentaatorid olid hetkeks hämmingus: kas nii tohib? Muidugi ei tohi! Kohtunik andis juba kaotatud punkti Medvedevile ja nõnda hoidis ta lõpuks ka enda geimi. Järgmise servi Kyrgios tal muidugi juba murdis ja sillutas sellega ka tee setivõidule.

„Ma ei suuda uskuda seda tainapealikku lööki. Arvasin, et see on reeglipärane löök, kui ma aus olen,“ tunnistas heatujuline austraallane mängujärgses intervjuus. „See on nüüd ju kõikjal [televiisoris], nii et minust jääb paraja idioodi mulje, aga pole hullu “ muheles ta otsa.

Veerandfinaalis ootab Kyrgiost ees järgmine venelane, ATP edetabeli 31. mees Karen Hatšanov.