Rafael Nadal sai tänavu suure slämmi turniiridel esimese kaotuse.

Foto: AFP/Scanpix
Tennis
6. september 2022, 09:57

Nadali vägev seeria suure slämmi turniiridel sai läbi

Tänavu nii Austraalia kui ka Prantsuse lahtised võitnud Rafael Nadal (ATP 3.) jäi USA lahtiste kaheksandikfinaalis alla Frances Tiafole (ATP 26.) tulemusega 6 : 4, 4 : 6, 6 : 4, 6 : 3.

Matš kestis kokku kolm tundi ja 32 minutit. Kodupubliku ees mänginud ameeriklane oli neljandas setis 1 : 3 taga, kuid võitis seejärel viis järjestikust geimi ning ühtlasi ka matši. Nadal oli võitnud suure slämmi turniiridel 22 mängu järjest. Wimbledonis poolfinaalis kõhulihase vigastuse tõttu loobumisvõidu andnud 36aastane hispaanlane oli enne USA lahtiseid saanud ainult ühes matšis mängida.

Rekordilised 22 suure slämmi turniiri võitnud tenniselegend andis pärast kohtumist mõista, et võib tennisest pausi võtta. Ta peaks küll mängima septembri lõpus koos Roger Federeri, Novak Djokovic ja Andy Murrayga Laver Cupil.

„Pean elus asjad paika saama, ma ei tea, millal [tenniseväljakutele] naasen. Tahan olla selleks vaimselt valmis,“ vahendas Nadali sõnu Eurosport.

Ta tõdes, et ei mänginud turniiril oma taset välja. „Muidugi polnud mul [USA lahtisteks] ideaalne ettevalmistus. Kuid ma ei saa otsida vabandusi. Tuleb olla piisavalt palju iseenda kriitik. Ainult nii on võimalik areneda või leida lahendusi. Nädal aega enne turniiri sain väga hästi harjutada. Kuid tõsi on see, et siis, kui turniir algas, läks mu tase alla. Neljandas ringis oli mu vastane minust parem. Lihtne: mina mängisin halvast ja tema hästi. Seetõttu lendan koju tagasi,“ selgitas Nadal.

24aastane Tiafoe, kes jõudis USA lahtistel veerandfinaali esmakordselt, oli võidu järel ülimalt õnnelik. „Ma isegi ei tea, mida öelda. Ma ei suuda seda uskuda. Ta on üks aegade parimaid, ma mängisin uskumatult. Servisin kohati väga hästi. Liikusin hästi ning olin väga agressiivne,“ sõnas USA tennisist.

Veerandfinaalis kohtub Tiafoe maailma 11. reketi, venelase Aleksei Rubleviga, kes alistas Cameron Norrie (ATP 9.) tulemusega 6 : 4, 6 : 4, 6 : 4.

Kui Carlos Alcarazel või Casper Ruudil ei õnnestu finaali jõuda, saab Nadalist esmakordselt pärast 2020. aasta veebruarit taas maailma esireket.