USA ja Venetsueela kossumatš kestis koos „vihmapausiga“ üle kahe ööpäeva!

Foto: EPA/Scanpix
Korvpall
7. september 2022, 11:38

Lekkiv katus venitas Ameerika meistrivõistluste kossumatši kahe ööpäeva pikkuseks

Samal ajal kui Euroopa parimad kossutiimid selgitavad Vana Maailma meistrit, toimub Brasiilias ka Ameerika maailmajao tšempionaat. Kui Euroopas on turniiri häirinud erinevad (peamiselt kohtunike tegevust puudutavad) skandaalid, siis Ameerikas kippusid asjad tragikoomiliseks teistsugustel põhjustel.

Nimelt asusid pühapäeval Recife linnas Geraldo Magalhãesi nimelisel areenil maid ja puid jagama USA ja Venetsueela koondis. Turniiril ilma NBA tähtedeta mängiv USA juhtis esimese poolaja lõpuks 48 : 21, kuid teiseks poolajaks meeskonnad enam väljakule ei tulnud. Põhjus? Recifet tabas nii tugev vihmasadu, et spordisaali katus ei pidanud valingule vastu ning hakkas mitmest kohast lekkima! Põrand oli vett täis ja nii võtsid korraldajad vastu otsuse, et mängijate turvalisuse huvides edasi ei mängita. Samas pandi paika, et teise poolajaga minnakse edasi paari päeva pärast ehk teisipäeval. Mis tähendas omakorda seda, et vahepeal ehk esmaspäeval kohtus USA Panamaga (võit ameeriklastele 88 : 58) ja Venetsueela Mehhikoga (võit Venetsueelale 80 : 74).

Kui meeskonnad 48 tundi hiljem uuest väljakule tulid, polnud Venetsueelast USA-le siiski enam erilist vastast. Jänkid võtsid lõpuks lausa 52punktise võidu 101 : 49 ja pääsesid C-alagrupi võitjana veerandfinaali, kus neid ootab ees Puerto Rico koondis. Muuseas, viimati oli USA Ameerika meistrivõistlustel saanud suurema võidu aastal 2007, kui USA Neitsisaari nuheldi 123 : 59. Siis kuulusid USA rivistusse aga teiste seas ka sellised superstaarid nagu Kobe Bryant, LeBron James, Carmelo Anthony ja Jason Kidd, sest turniiri võeti ettevalmistusena 2008. aasta Pekingi olümpiaks.

„Mul on poiste üle hea meel,“ ütles turniiril USA tiimi juhendav Alex Jensen. „On väga raske mängida üks poolaeg, siis tulla tagasi ja mängida teine. Eriti seetõttu, et esimesel poolajal mängisime me väga hästi ning Venetsueelal oli seejärel hea mäng Mehhiko vastu. Olen kuttide üle uhke, et tulime tagasi ja jätkasime sealt, kus pooleli jäime.“