Nick Kyrgios ja tema õnnetu saatusega reket.

Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
7. september 2022, 15:05

VIDEO | Ikkagi härrasmees! Kyrgios surus võidumehel viisakalt kätt, enne kui hakkas reketeid purustama

Kui väljakule ilmub tennisemaailma paha poiss Nick Kyrgios, võib olla enam kui kindel, et lisaks mängule näeb muudki tsirkust. Erandiks polnud ka US Openi veerandfinaal, kus austraallane pidi tunnistama Venemaa tennisisti Karen Hatšanovi paremust.

Mängus, kus nähti koguni 61 serviässa – 31 virutas Kyrgios ja 30 Hatšanov – hakkasid asjad Kyrgiose jaoks kiiva kiskuma juba esimese, tulemusega 5 : 7 kaotatud seti järel. Ta palus meditsiinilist pausi, et abilised saaks tema vasakut põlve mudida. „Ma ei saa läbi selle s**a mängida,“ kurtis ta ise samal ajal mudijale.

Kuid Kyrgios mängis siiski edasi. Tõsi, vahepeal ta ropendas ja loopis veepudeleid, kuid suutis võita teise seti 6 : 4, kaotas kolmanda 5 : 7, kuid neljandas setis oli taas parem 7: 6 (7 : 3) ja nii järgnes otsustav sett. Selle võitis ikkagi 6 : 4 Hatšanov ja nii edenes maailma 31. reket poolfinaali, kus teda ootab ees norrakas Casper Ruud.

Kui matši viimane punkt sai mängitud, näitas Kyrgios, miks ta on Kyrgios. Mees suutis end esmalt natuke talitseda ja surus võitjal kenasti kätt, misjärel siirdus oma spordikoti juurde. Ja siis läks lahti: ta peksis oma reketi vastu väljakut puruks. Ent sellest siiski ei piisanud. Ta võttis kotist teisegi reketi ja seda tabas sama saatus.

„Ausalt, ma tunnen ennast nagu s***,“ ei hakanud Kyrgios asju ilustama, kui veidi rahunenult reporterite juurde jõudis. „Ma tunnen, et vedasin nii paljusid inimesi alt. Need neli [suure slämmi] turniiri on ainsad, millel on tähtsust. Nüüd on tunne, nagu peaks seda kõike jälle uuesti alustama. Pean ootama kuni Austraalia lahtisteni. See on masendav. Ma mõtlen, südantlõhestav. Mitte ainult minu jaoks, kuid kõigi jaoks, kes tahtsid, et ma võidaksin.“