Ott Tänak võitleb eeldatavasti võidu nimel ka Kreekas.

Foto: Romain Thuillier / Hyundai Motorsport GmbH
WRC
7. september 2022, 19:09

Ralliekspert: keegi ei sõida praegu Tänakust paremini, eriti autoga, mis pole Toyotaga samal tasemel (3)

Ralliekspert Rob Hansford kirjutab portaalis DirtFish, et Ott Tänak on praegu MM-sarjas parim piloot. Ta eeldab, et eestlane võitleb võidu nimel ka sel nädalavahetusel toimuval Kreeka rallil.

Hyundai sõitja on viimasest viiest etapist võitnud kolm, lisaks jõudis ta ka Rally Estonial poodiumile. Üldvõidu nimel Tänak suure tõenäosusega siiski ei konkureeri, sest Toyota rivaali Kalle Rovanperä edu neli rallit enne hooaja lõppu on tervelt 72 punkti. Hansfordi sõnul oleks aga üllatav, kui Eesti äss Kreekas võidukonkurentsis pole.

„Pole küsimustki, et Tänak on praegu kõikidest sõitjatest parimas vormis. Ta on teeninud kaks võitu järjest ning triumfeerinud viimasest viiest rallist kolmel. Mitte keegi ei sõida temast praegu paremini, eriti autoga, mis pole Toyotaga samal tasemel. Küsimus on hoopis see, kaua ta suudab niimoodi jätkata?“ arutles Hansford.

„Kahtlemata on Rovanperä tal Kreekas kandadel, aga arvestades Hyundai sõitja viimaseid esitusi, tuleks tema vastu panustades olla ettevaatlik. Ei saa kindel olla, et ta võidab seegi kord, aga oleks šokk, kui ta ei võitleks pühapäeva viimastel katsetel võidu nimel,“ lisas ralliajakirjanik.

Hansfordi sõnul on Rovanperäl Kreekas reaalne šanss tiitli kindlustamiseks, kuid selleks tuleb soomlasel mõistagi loota Tänaku ebaõnnestumisele. Toyota äss tuleks maailmameistriks siis, kui tal oleks pärast etappi lähima konkurendi ees edu vähemalt 90 silma. „Sel nädalavahetusel mõtleb ta rohkem sellele, kuidas teha Ieperi ralli vigade parandus,“ kirjutas Hansford, viidates Belgias teisel kiiruskatsel tehtud avariile.

„Ta tahab end tõestada, mistõttu võib ta olla [Kreekas] veelgi ohtlikum. Terve aasta jooksul on [Rovanperä] öelnud pärast vägeva ajaga kiiruskatse lõpetamist, et ta võttis asja rahulikult. Mis saaks siis, kui ta suruks igal võimalikul hetkel 100%?“ arutles ralliekspert. „Tõenäoliselt pole see terve ralli vältel tema taktika, eriti võttes arvesse, et korraliku tulemuse puhul kindlustaks ta tiitli [järgmisel etapil] Uus-Meremaal. Kui tal ei õnnestu see juba Kreekas.“

Hansfordi arvates tahab Rovanperä siiski igal juhul esimesena finišeerida, sest tal on mullusest kaitsta Kreekas etapivõit. Toona edestas ta teisena lõpetanud Tänakut kokkuvõttes 42 sekundiga. Ralliajakirjaniku hinnangul on 21aastane soomlane seal tänavugi peasoosik.

Kreeka ralli toimub 8.-11. septembrini.