Eestlased olid maailma parima korvpalluri Giannis Antetokounmpo takistamisel suures hädas.

Foto: AP / Scanpix
Korvpall
9. september 2022, 00:35

„VIIES VEERANDAEG“ MILANOS | Maailma parim Giannis, kohutavad kohtunikud ja Eesti MVP...?

Õhtulehe korvpalliekipaaž koosseisus Hindrek Pärg ja Rasmus Voolaid tuleb viimast korda eetrisse Milanost, nüüd juba pärast alagrupiturniiri lõppu.

Eesti korvpallikoondis piirdus sel EM-il ainult alagrupiturniiriga ja viimases kohtumises mindi vastamisi Kreekaga. Alagrupi võidu juba paar päeva tagasi kindlustanud kreeklased ei alahinnanud eestlasi ja mängisid meie lemmikute vastu parimas võimalikus rivistuses. Eestlased said kogemusi ka maailma parima mängija Giannis Antetokounmpo vastu, kes oli lihtsalt fantastiline. Üritame kohtumist kokku võtta ja resümeerida, mis teeb Giannisest maailma parima korvpalluri(00.16 - 10.18).

Räägime ka eestlastest, peamiselt Maik-Kalev Kotsarist ja Sten Sokust, aga täiesti erinevatel põhjustel. Ühel Kreeka vastu mäng ebaõnnestus, teine pidas tõenäoliselt viimase kohtumise koondise eest. Muu hulgas kuulame Timmu enda suust - kui suure tõenäosusega ta enam koondise eest platsile ei jookse? (10.19 - 21.20).

Millal on lõpuks õige aeg rääkida kohtunikest? Niigi kaua oleme hoidunud kohtunike tegevuse kritiseerimisest, aga enam ei suuda tagasi hoida. Käime põgusalt läbi vilemeeste kõige suuremad fopaad senisel finaalturniiril ja räägime ka Eesti-Kreeka kohtumises tehtud... ütleme, et küsitletavatest otsustest (21.21 - 26.20).

Saate viimases osas jagame ka ühe auhinna, valides välja Eesti parima mängija EM-finaalturniiri. Siinkohal lähevad aga ekipaažiliikmete arvamused lahku. Kelle meelest on parim Kotsar, kes selle valikuga ei nõustu ja kes oli teise saatejuhi meelest Eesti parim (26.21 - 32.48)?

Head kuulamist!