Charles Leclerc

Foto: AP/Scanpix
Vormel 1
10. september 2022, 19:34

Itaalia GP kvalifikatsioonis oli parim Leclerc

Vormel 1 sarja Itaalia GP kvalifikatsiooni võitis Ferrari piloot Charles Leclerc, kellele järgnes tiitlikaitsja ja sarja üldliider Max Verstappen.

Monacolase parim ring oli Red Bulli sõitja omast 0,145 sekundi võrra kiirem. Kuigi Verstappen oli ajasõidus teine, alustab ta pühapäeval põhisõitu hoopis seitsmendalt positsioonilt, sest sai mootoriosa vahetamise eest viiekohalise karistuse. Peale tema karistati samal põhjusel veel kaheksat pilooti.

Kvalifikatsioonis oli kolmas Carlos Sainz (Ferrari), neljas Sergio Perez (Red Bull) ning viies seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton (Mercedes).

Tõenäoliselt alustab põhisõitu Leclerci järel teiselt positsioonilt George Russell (Mercedes), kes oli ajasõidus kuues.

Leclerc, kes sai 2019. aastal Itaalias Monza ringrajal oma karjääri teise etapivõidu, jäi ajasõiduga rahule ning loodab, et tal õnnestub ka pühapäeval esimeseks tulla. „Imeline. See polnud kerge kvalifikatsioon. Teadsin, et vormelil oli palju potentsiaali, kuid mul ei tulnud alguses kõik välja. Viimane ring aga õnnestus. Loodan siiralt, et suudan homme finišeerida nagu 2019. aastal,“ vahendas Monaco piloodi sõnu BBC.

Verstappen, kelle edu on üldarvestuses Leclerc'i ees 109 punkti, kindlustab tõenäoliselt MM-tiitli järgmise kahe-kolme etapi järel. Ta oli samuti üldjoontes kvalifikatsiooniga rahul. „Sõitsin üsna korraliku ringi, ainult esimeses sektoris tundus, et olime veidi aeglased ega leidnud pidamist. Aga ülejäänud ringil tundsin end päris tugevalt.“

Itaalia GP põhisõidule antakse start pühapäeval Eesti aja järgi kell 16.

Kvalifikatsiooni tulemused: