Jüri Vips lõpetas Itaalia GP põhisõidu 11. kohaga.

Foto: Zuma Press / Scanpix
Auto-Moto uudised
11. september 2022, 12:58

Kokkupõrke põhjustanud Vips jäi Itaalia GP põhisõidul esimesena punktideta

Vormel 2 MM-hooaja eelviimasel etapil Itaalias Monzas pidi laupäevase sprindi võitnud Jüri Vips (Hitech) leppima 11. kohaga.

Võistlus algas kohe suuremat sorti tohuvabohuga, kui kokku põrkasid Théo Pourchaire (ART) ja Ralph Boschung (Campos) ning liidrikohalt startinud Jack Doohan (Virtuosi) ja Logan Sargeant (Carlin). Mõistagi tuli kohe rajale turvaauto, kes veeres seal viis ringi. Kaheksandalt stardikohalt rajale pääsenud Vips oli kerkinud kahe koha võrra.

Vaevalt kolm ringi hiljem oli turvaauto uuesti rajal, kui rajapiiretesse kihutas Calan Williams (Trident). Vips oli selleks hetkeks kerkinud neljandale kohale, kuid paraku pidi ta seejärel üksjagu kohti loovutama, kuna mehed sõitsid riburada korralisse boksipeatusesse – Hitech võttis aga esimesena sisse hoopis Marcus Armstrongi.

Ring hiljem otsustati raja puhastamiseks võidusõit sootuks peatada ning kõik piloodid kamandati boksi. Vips oli langenud 11. kohale.

Kui sõit jätkus, lõi Vips lahingut üheksanda-kümnenda koha nimel. Ent 13. ringil põrkas ta kokku enda ees sõitnud Liam Lawsoniga (Carlin). Žürii asus asja uurima ning peagi leiti, et Vips oli kokkupõrke põhjustamises süüdi ja talle määrati karistuseks 10 sekundit seisa/sõida boksiteel. Sellega oli eestlase lootus punktikohast ka kadunud: rajale naastes oli ta jätkajatest eelviimane ehk 13. ja kuigi lõpuks märgiti Vipsile protokolli 11. koht, siis ilmselgelt see talle mingit rõõmu ei pakkunud.

Hooaja esimese etapivõidu saavutas India võidusõitja Jehan Daruvala (Prema), kellele järgnesid taanlane Frederik Vesti (ART) ja jaapanlane Ayumu Iwasa (DAMS). Laupäeval sprindi katkestamisest hoolimata MM-tiitli kindlustanud brasiillane Felipe Drugovich (MP) sai seitsmenda koha.

F2 hooajale tõmmatakse joon alla 19. ja 20. novembril Araabia Ühendemiraatides Abu Dhabis sõidetava etapiga. Drugovichil on koos 239 punkti, teine on Pourchaire 164 ja kolmas Sargeant 135 punktiga. 109 punkti kogunud Vips on kümnendal kohal.