STAARID: Kui Giannis Antetokoúnmpo (paremal), Luka Dončić (vasakul ülal) ja Lauri Markkanen (vasakul keskel) on oma koondistega jõudnud veerandfinaali, siis NBA kahe viimase hooaja MVP Nikola Jokić (vasakul all) sõidab EMilt koju tühjade pihkudega. 

Foto: Kollaaž / Zuma Press, SIPA, EPA, Imago Sport /Scanpix
Korvpall
12. september 2022, 19:40

Sõge Giannis, lustiv Luka ja meeletu Markkanen näitavad EMil, et NBA mehed on ikkagi NBA mehed

Tänavust korvpalli-EMi hinnati juba enne turniiri algust üheks kõigi aegade tugevaimaks, sest kohal on ka terve posu maailma vägevaimas kossusarjas ehk NBAs möllavaid mängijaid. Ning need mehed polegi ootusi petnud: kui võtta EMi skoorijate esikümme, siis sealt kaheksa korvpallurit teenib oma igapäevaleiba just nimelt NBAs.

Kui USA NBA staarid kipuvad olümpiaturniiridel ikka seanahka vedama ja vastaseid alahindama, siis nende Euroopa kolleegid sellist asja endale ei luba: kui juba kohale minnakse, siis ka mängitakse! Nii on kaheksandikfinaalide järel resultatiivsustabeli tipus Giannis Antetokoúnmpo keskmiselt 29 punktiga mängu kohta, talle järgnevad Luka Dončić 28 ja Lauri Markkanen 27,8 punktiga mängu kohta. Meeste koduklubideks NBAs on vastavalt Milwaukee Bucks, Dallas Mavericks ja Utah Jazz.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99