MEISTER: Oliver Jürgens lahkus Milano Interist Primavera ehk U19 vanuseklassi meistrina. Sama sarja hakkab ta mängima ka Torinos.Foto: Instagram/oliverjurgensofficial
Jalgpall
12. september 2022, 21:36

Miks ei esinda Itaalias mängiv jalgpallitalent Eesti koondist? (2)

Oliver Jürgensi nimi ei vaja Eesti jalgpallisõbrale tutvustamist. Kui ta veel Eestis mängis, siis lõi ta igas mängus keskmiselt kaks väravat. Seda sõltumata vanuseklassist ja vastastest. Nüüd on 19aastane ründaja juba pikalt mänginud Itaalias – Hellas Veronas, AS Romas, Milano Interis ja Torinos. Sageli suhtleb Oliveri asemel meediaga tema isa Jüri Jürgens, kellega Õhtuleht Milanos maha istus ja teemad selgeks rääkis. Miks Torino? Mis läks Milano Interis valesti? Ja loomulikult: mis värk on ikkagi Eesti koondisega? Miks on Jürgensi nime taga noortekoondistes vaid üks ametlik kohtumine?

Kui Oliverist rääkida, siis kuidas tal läheb?

Interist Torinosse minek oli meile väga hea uudis. Kaks päris rasket aastat on seljataga, eriti viimane. Eelmisel suvel pakuti Oliverile uut lepingut, aga ta ei võtnud vastu. Kui Inter poleks teda praegu maha müünud, siis oleks järgmisel aastal Oliver tasuta ära läinud. Mul pole midagi Interi vastu, sest see ongi äri. Inimesed teevad oma tööd täpselt nii, nagu tahavad. Enne olin naiivne ja arvasin, et kui hästi mängida, siis probleemi pole. Tuleb välja, et kõik ei ole absoluutselt nii must ja valge.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99