Antoine Griezmann (keskel) tõi avamängus Portoga Madridi Atleticole 111. minutil võidu ja vältis sellega nelja minuti kaugusel olnud matemaatilisi probleeme.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP / SCANPIX
Jalgpall
13. september 2022, 12:50

MEISTRITE LIIGA: Hispaania jalgpalli raputab matemaatikaskandaal

Teisipäev on meistrite liiga päev. Nagu näitasid eelmise nädala kohtumised, pakub maailma kuulsaim klubijalgpalliturniir loetamatus koguses ootamatusi. Nii saab enne teist mänguvooru vaid üht fakti raudkindlalt ette ennustada: kui Leverkuseni Bayeri ja Madridi Atletico matši on mängitud 60 minutit, saadab Diego Simeone varumeestepingilt väljakule enda staarründaja Antoine Griezmanni.

Griezmann tegi turniiri avamängus Portoga ajalugu: tema võiduvärav sündis, kui kell teleülekandes näitas 100.19 – meistrite liiga 30aastases ajaloos polnud mitte keegi varem normaalajal nõnda hilja enda meeskonnale võitu kindlustanud. Kuigi koll sündis peaga, aitasid kindlasti kaasa ka Porto kaitsjatest märgatavalt värskemad jalad: Griezmann sekkus mängu 61. minutil.

Koduses Hispaania liigas on Atletico pidanud seni viis matši. Kaks väravat löönud Griezmann on neiski tulnud platsile vahetusest: Getafega (3 : 0) 62. minutil, Villarealiga (0 : 2) 62. minutil, Valenciaga (1 : 0) 64. minutil, Real Sociedadiga (1 : 1) 63. minutil ja Celta Vigoga (4 : 1) samuti 63. minutil.

Seega võib mürki võtta, et ka mängus Leverkuseniga saadab Simeone oma talismani väljakule alles tunni täis tiksudes. Aga miks ta seda teeb?!

Edasi lugemiseks: