MEES NAGU ORKESTER: spordiajakirjanikuna vallutas Peep Pahv Eestis kõige kõrgeimaid tippe – kas ta suudab korvpallitreenerina sama?

Foto: Aldo Luud
Korvpall
14. september 2022, 11:01

Peep Pahvi kauaoodatud avavalss läheneb! „Enamik spordisõpru teab tema karust kihti, kuid selle all on tal suur süda.“

Viinakuu esimesel päeval teeb Eesti spordiajakirjanduse raskekahurväelaste sekka kuuluv Peep Pahv oma peatreeneridebüüdi koduse kossuskeene kõrgeimal tasandil, kui tema juhendatav Keila KK kohtub Eesti-Läti ühisliigas võõrsil Läti ülikooliga. Pahvi edulugu treenerina on seda muljetavaldavam, et Keila koosseisust suure osa moodustavad mängijad, kellega ta tosin aastat tagasi oma treeneriteed alustas – need poisid olid siis kümneaastased!

Mõistagi ei jõudnud Pahv korvpalli tühja koha pealt. Kossumäng on olnud loomulikult ka ajakirjanikuna üks tema meelisaladest, kuid madalamal tasemel patsutas ta palli ka ise. Eesti korvpalliliidu kodulehe andmetel mängis väikse ääre positsiooni täitnud Pahv erinevates võistlussarjades kümnel hooajal. Tõsi, hooajast 2003/2004 jäi tema arvele vaid üks sõprusmäng Eesti spordipressi võistkonna eest, kuid seejärel mängis ta Vasalemma SK rivistuses viis hooaega kolmandas liigas, misjärel sai end kolmel hooajal proovile panna teises liigas.

Edasi lugemiseks: