Jürgen Klopp.

Foto: Lindsey Parnaby / AFP / Scanpix
Jalgpall
14. september 2022, 10:15

SÕNASÕDA! Jürgen Klopp mõnitas Chelsea uut omanikku

Nagu Liverpooli peatreener Jürgen Klopp teatas, siis Chelsea uus omanik Todd Boehly „ei oodanud kaua“ ja tahab teha Inglismaa vutti oluliselt ameerikalikumaks. Klopp eelistab aga traditsioonilist jalgpalli ja naeris tema idee konkreetselt välja.

Kui varem oli Chelsea venelaste ja Roman Abramovitši nägu, siis Boehly tahab klubisse ja Inglismaale tuua Ameerika tegumoodi. „Ma loodan, et Premier League proovib Ameerika spordilt õppust võtma. Äkki mõeldakse, et „miks me ei tee alumisele nelikule oma finaalturniiri? Miks pole meil tähtede mängu?“ sõnas ta hiljuti Inglismaa meediale.

Boehly arvates võiks tähtede mäng olla Põhi vs Lõuna põhimõttel. „Sellega saaks kohalikku vutipüramiidi väga lihtsa vaevaga raha leida. Kõik tahavad ju, et liiga teeniks rohkem.“

Nagu Inglismaal kombeks, siis selliste mõttelendude kohta saavad pressikonverentsidel aru anda sisuliselt iga klubi peatreenerid. Selle kohta päriti Amsterdami Ajaxi alistamise järel Liverpooli lootsilt Jürgen Kloppilt, kes naeris selle idee sõna otseses mõttes välja.

„Ta ei oodanud kaua! Oh jumal, äkki ta leiab selle jaoks sobiva kuupäeva? Ameerikas on ju kõik hoopis teisiti. Äkki tahab ta ka Harlem Globetrottersi siia tuua?“ irvitas Klopp.

Liverpool alistas teisipäeva õhtul meistrite liigas koduplatsil Amsterdami Ajaxi 2 : 1. Chelsea kohtub täna kell 22 kodus Salzburgiga.