Thomas Heurtel (palliga) kerkis Prantsusmaa kangelaseks.

Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
14. september 2022, 20:42

VIDEO | Lisaaegade spetsialistid! Prantslased tulid EMil lootusetuna tundunud seisust välja ja pääsesid poolfinaali

Korvpalli EMi poolfinaalides ei mängi ühtegi koondist, kes oleks edenenud sõelmängudele Milano alagrupist. Viimasena langes konkurentsist Itaalia ise, kes kohtus kaheksa parema seas igipõliste rivaalidega Prantsusmaalt.

Itaallased veetsid suurema osa matšist tagaajaja rollist ning kolmanda veerandi lõpu lähenedes näitas tabloo nende poolt vaadates 52 : 56. Järgnes aga 12 : 0 vahespurt ja jäme ots kuulus järsku itaallastele.

Kui järgnevas kellegi peale näpuga näidata, siis Simone Fontecchio viskas 16 sekundit enne matši lõppu 77 : 75 eduseisus mööda kaks vabaviset. Prantslased kasutasid ära võimaluse mäng viigistada ja ka lisaajale viia, kui Thomas Heurtel tabas viis sekundit enne normaalaja lõppu läbimurde järel kahese. Alles jäänud aja jooksul jõudis veel viskele ka Fontecchio, kuid see üritus korvi ei kukkunud.

Lisaajal olid prantslased juba selgelt üle, tuues kaks punkti iga itaallaste ühe kohta ja võites lõpuks 93 : 85. Prantsusmaa võtmemängijatena tõid Heurtel 20 ja Rudy Gobert 19 punkti, viimane noppis ka 14 lauapalli. Itaalia parimana kogus Fontecchio 21 silma.

Ka kaheksandikfinaalis Türgi alistamiseks lisaaega vajanud Prantsusmaa ootab oma järgmist vastast täna hilisõhtul peetavast Sloveenia ja Poola vahelisest veerandfinaalist.