Epp Mäe jõudis tiitlivõistlustel taaskord poodiumile.

Foto: Karli Saul
Maadlus
14. september 2022, 21:22

TUBLI TÖÖ! Epp Mäe auhinnakappi lisandus MMi pronksmedal (3)

Epp Mäe medalikollektsiooni lisandus pronksikarva autasu Belgradis toimuvatelt maadluse maailmameistrivõistlustelt.

Poolfinaalis valusal kombel Egiptuse matinaisele Samar Amer Ibrahim Hamzale alla jäänud Mäe kohtus pronksimatšis Kanada esindaja Justina Di Stasioga. Luurava alguse järel saavutas esimese punkti Mäe: kohtunik andis Di Stasiole passiivsuse eest hoiatuse ning seega pidi kanadalanna järgmise poole minuti jooksul tegema võtte, kuid sellega ta hakkama ei saanud. Esimese maadlusperioodi võitiski Mäe 1 : 0.

Teisel perioodil kordus sama stsenaarium, ent nüüd olid rollid vahetanud: passiivsuse eest sai karistada Mäe ning et tal ei õnnestunud järgmise 30 sekundi jooksul võtet teha, teenis punkti Di Stasio.

Kui kohtumine lõppenuks viigiliselt, oleks pronksmedal kuulunud Kanada maadlejale, kuna viimase hoiatuse sai Mäe. Ent nii ei läinud: eestlannal õnnestus alles jäänud aja jooksul Di Stasio jalg haardesse saada ja kanadalanna matilt välja suruda. See tõi Mäele punkti, 2 : 1 võidu ja MMi pronksmedali.

Mäe auhinnakapis oli varasemast 2015. ja 2019. aasta MM-pronks ja mullune MM-hõbe. Euroopa meistrivõistlustelt on ta võitnud aga täiskomplekti medaleid.