KÕIK! Luka Dončići EM sai veerandfinaaliga läbi.

Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
15. september 2022, 00:18

VIDEO | ŠOKK! Poola lõpetas EMil Dončići ja Sloveenia turniiri

Korvpalli-EMil pidi Nikola Jokići ja Giannis Antetokoúnmpo tuules pakkima oma kotid kolmaski turniiri superstaar: Luka Dončić ja Sloveenia jäid veerandfinaalis alla Poolale ja tiitlikaitsjad on mängust väljas!

Poolakad võitsid avaveerandi kolme punktiga, kuid imeline teine veerandaeg tähendas seda, et pikale puhkepausile läksid nad juba 19punktises eduseisus 58:39.

Kuid kolmas veerand läks Poolal täiesti untsu. Nad viskasid vaid kuus silma sloveenide 24 vastu ja see tähendas omakorda seda, et otsustava perioodi eel oli Poola eduseis sulanud vaid ühele punktile 64 : 63.

Sloveenial õnnestus neljanda veerandi alguses minna ka viie punktiga juhtima, kuid otsustavat vahet nad siiski sisse rebida ei suutnud. Hoopis Poola tuli järele, läks ka ette ja kui kolm minutit enne normaalaja lõppu sai Dončić oma viienda vea, oli Sloveenia seis hoopis hapu.

Poola juhtis sel hetkel 82 : 76 ning eduseisu käest ei andnudki. Tõsi, viimane rünnak jäi 87 : 90 kaotusseisus olles Sloveeniale, kuid üheksa sekundiga ei suutnud nad end kolmese joone taga viskele mängida ja nii sai turniiri suurim üllatus teoks. Poolale 90 : 87 võit ja pilet poolfinaali, kus neid ootab ees Prantsusmaa.

Vägeva mängu pani kokku Mateusz Ponitka, kes sai võitjate poolel kirja 26 punkti, 16 lauapalli ja 10 korvisöötu. Sloveenia parim oli 21 punkti visanud Vlatko Čančar, Dončić hankis küll 11 lauapalli ja jagas 7 resultatiivset söötu, kui punkte kogunes tema kontole napilt 14. 15st väljakult tehtud viskest tabas superstaar vaid viis.