Luka Dončići jaoks sai EM ootamatu lõpu, kui Sloveenia tunnistas veerandfinaalis Poola kolmepunktilist paremust.

Foto: Reuters/Scanpix
Korvpall
15. september 2022, 08:37

Dončić ei peitnud pead liiva alla: vedasin kogu riiki alt

Sloveenia korvpallikoondise liider Luka Dončić ei hakanud EMil pärast kaotatud veerandfinaali pead liiva alla peitma, vaid võttis vastutuse allajäämise eest julgelt enda kanda.

„Ma polnud oma saja protsendi juures. Kolmandal veerandajal sain süsti ja olen sellega [vigastusega] pidanud EMil palju tegelema,“ rääkis Dončić pärast Poolalt saadud 87 : 90 kaotust.

„Kuid ma mängisin täna kohutavalt. Ma vedasin alt oma meeskonda ja kogu oma riiki, kes meid toetas. See jäi minu taha. Pean sellele mängule tagasi vaatama ja olema parem,“ nentis Dončić, kes hankis 11 lauapalli ja jagas 7 resultatiivset söötu, kuid piirdus enda jaoks väga tagasihoidliku 14 punktiga. Samuti kogunes tema arvele kuus pallikaotust.

Dallas Mavericksi superstaarilt päriti ka mõne vea kohta, mis tema vastu vilistati – ning mis tähendasid seda, et kolm minutit enne lõppu langes ta viie veaga välja. Dončić jäi oma vastuses aga äärmiselt diplomaatiliseks ega soovinud kohtunikke sarjata: „Ma ei tea. Ma esindan alati oma riiki. Kui ma saan ja kui olen terve, esindan alati oma riiki.“

Tõelise spordimehena kiitis Dončić Poola meeskonda ja tunnistas, et vastased eesotsas kolmikduubliga säranud Mateusz Ponitkaga tegid hiilgava mängu.

„Enamik pidas favoriitideks meid, kuid Poolal on suurepärane meeskond. Seda EMi oli hämmastav vaadata, tase oli uskumatu. Olen kurb, et meil ei õnnestunud pääseda edasi, kuid ma arvan, et see EM on midagi enamat: see on terve hulk hämmastavaid meeskondi.“

„Ponitka? Ta tegi imelise mängu. Kuid ma pole üllatunud. Olen tema vastu paaril korral mänginud ja ta on suur mängija ja suur liider. Ilmselt on ta ka NBA tüüpi mängija, kuid mina pole [mõne NBA tiimi] peamänedžer,“ ülistas Dončić 26 punkti, 16 lauapalli ja 10 korvisöötu kogunud mängumeest, kes sõlmis hiljuti lepingu Itaalia kõrgliigas mängiva Reggio Emilia meeskonnaga.