LIIDER: Giannis Antetokoúnmpo, Luka Dončići ja Nikola Jokići välja pudenemise järel lehvitab EMil NBA lippu kõige vahvamalt Saksamaa koondise mängujuht Dennis Schröder (palliga).

Foto: AP/Scanpix
Korvpall
15. september 2022, 14:53

Tanel Tein: EM on olnud meeskondliku kaitsemängu võidukäik

Korvpalli Euroopa meistrivõistlustel on juba enne poolfinaale selge, et NBA superstaaridel Giannis Antetokoúnmpol, Luka Dončićil või Nikola Jokićil jääb võidukarikaga triumfeerimata, sest nende koondised ehk vastavalt Kreeka, Sloveenia ja Serbia on juba konkurentsist pudenenud. „Meeskondlik mäng,“ sõnastas endine tippkorvpallur ja Go3 telekanalites EMi matše kommenteerinud Tanel Tein sellel turniiril kaugele jõudnud tiimide edu valemi.

Veerandfinaalid kulgesid nii, et Hispaania alistas Soome, Saksamaa sai jagu Kreekast, Prantsusmaa lisaaja järel Itaaliast ning kõige suurema šokina lõpetas Poola tiitlit kaitsnud sloveenide teekonna. Meenutagem, et alles veebruari lõpus oli Eesti MM-valiksarjas poolakaid esmalt nelja punktiga võitnud ja seejärel kahe punktiga kaotanud, mis tähendas seda, et järgmisesse ringi jõudsid meie mehed ja Poola jäi alagrupis viimaseks.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99