Michael Jordani „viimase tantsu“ särk.

Foto: ANGELA WEISS / AFP / SCANPIX
Korvpall
16. september 2022, 09:51

REKORDILINE SUMMA: Jordani särk purustas Maradonale kuulunud rekordi

Vaevalt neli kuud tagasi sai särgist, millega Diego Maradona lõi legendaarse „jumala käe” värava, maailma kõige kallim. Aga nagu ikka, siis on rekordid mõeldud nende purustamiseks. Maradona asemel istub nüüd troonile Michael Jordan.

Jordanil on legendaarseid mänge palju. Üks kuulsamaid on 1997. aasta NBA finaalseeria viies kohtumine, mida tuntakse kui „The Flu Game” ehk kohtumine, kus Jordan võitles haigusega. Vaatamata sellele kostitas Chicago Bullsi täht Utah Jazzi 38 punktiga ja vedas omad 90 : 88 võiduni. Tänu sellele pääses Bulls finaalseeriat juhtima 3 : 2.

Kõige väärtuslikumaks särgiks sai aga hoopis järgmise aasta finaalseeria avamängus kantu. Jordan kandis seda 1998. aasta 3. juunil, kui 45 minutiga Jazzi 33 punktiga kostitas. Kohtumine läks lisaajale ja seal pidi Bulls vastaste 85 : 88 paremust tunnistama. Lõpuks võitis Bulls aga seeria seisuga 4 : 2 ja see oli Jordani kuues ning viimane tiitlisõrmus. Loomulikult võitis ta ka tol hooajal finaalseeria kõige väärtuslikuma auhinna tiitli.

Kui Maradona särgi eest käidi välja 9,28 miljonit dollarit, siis Jordani „viimase tantsu“ oma ületas maagilise kümne miljoni piiri. Uueks rekordiks märgiti 10,1 miljonit.

Üks hiljuti seatud rekord jäi Jordanil siiski löömata. Augusti lõpus maksti 1952. aasta Mickey Mantle’i originaalautogrammiga pesapallikaardi eest lausa 12,6 miljonit dollarit. See on suurim summa, mis mõne spordi mälestuseseme eest makstud. Hinna kruvis nii kõrgeks selle kaardi vanus ja kvaliteet – II maailmasõja järgsest perioodist naljalt teist nii hästi hoitud kaarti ei leia.