28. augustil tulistati Brian Robinsoni kaks kuuli, nüüd lõhub ta juba võimsalt trenni teha.

Foto: Scott Taetsch / AFP / Scanpix
Spordivaria
16. september 2022, 11:47

PÖÖRANE MEES: kolm nädalat tagasi kaks kuuli kerre saanud Ameerika jalgpallur annab juba trennis kuuma

Brian Robinson on 23aastane talendikas Ameerika jalgpallur, kelle valis Washington Commanders selleaastases draftis kolmandas ringis. Tema profikarjäär polnud veel õieti alata saanud, kui see sai juba tõsise tagasilöögi osaliseks.

NFLi hooaeg algas 8. septembril, paar nädalat varem proovisid aga kaks pätti Washingtonis restoranist lahkunud Robinsoni röövida ja kihutasid tema alakehasse kaks kuuli, üks neist tabas põlve. Kahtlusalused lahkusid kohe sündmuskohalt, mille lähedalt leiti ka kasutatud tulirelv.

Meeskonna peatreener Ron Rivera tunnistas, et oli sündmustest kuuldes šokis. Koos meeskonnaga käidi viga saanud mängijal ka haiglas külas. „See on väga õnnetu olukord, aga arvestades, mis võinuks juhtuda, siis läks tal mõnes mõttes õnnelikult. Nüüd keskendume taastumisele. Kui arstid lubavad ta platsile, siis võib ta naasta. Ta on väga vinge noor mees, mitte ainult suurepärane jalgpallur,“ sõnas Rivera BBC vahendusel augusti lõpus.

Nüüd, kui traagilistest hetkedest on möödas ligi kolm nädalat, avaldas Commandersi meeskond oma kodulehel, et Robinson on juba trennis tagasi. „Kolmapäeval sõitis ta ratast, neljapäeval tegi kiiruslikke harjutusi. Robinsonil on endiselt ees pikk taastumine, aga tema areng on ilmselgelt olnud muljetavaldav.“

Kuna Washington Commanders asetas Robinsoni enne hooaja algust „mittejalgpalliliste vigastuste nimekirja“, siis võib ta naasta Commandersi hooaja viiendaks mänguks, mis toimub 9. oktoobril.