SUURED STAARID: Allen Iverson, Kobe Bryant ja Giannis Antetokounmpo - kõik on oma aja ässad ja saanud Eesti korvpalluritega koos platsi jagada.

Foto: Matt Slocum / AP / Scanpix; Lucy Nicholson / Reuters / Scanpix; FIBA
Korvpall
16. september 2022, 15:20

Kobe’ist Giannise ja Dr. J-st Iversonini ehk Suurimad superstaarid, kellega Eesti korvpallurid kunagi maid on jaganud (2)

Eesti korvpallurite teed on ristunud kõikvõimalike maailma tippudega. Nii on Eesti korvpallikoondis viimase kuu jooksul mänginud näiteks Luka Doncici (ja Sloveenia) ning Giannis Antetokounmpo (ja Kreeka) vastu, palju ei puudunud ka sellest, et EMil oleksime grupist edasi saanud ja Nikola Jokiciga (ja Serbiaga) madistanud. Õhtuleht otsis kokku superstaarid, kelle vastu on Eesti korvpallurid ühel või teisel ajal mängida saanud ja panime nad ritta. Mitte ainult mänguoskuste järgi, vaid võtsime arvesse, kui suure pärandi need korvpallurid endast maha on jätnud.

1. Kobe Bryant ei pruugi isegi olla selle nimekirja kõige parem mängija, aga kindlasti on tema pärand suurim. Pole palju inimesi, kelle surm avaldaks maailmale nii suurt mõju kui Kobe oma. Usutavasti on praegu koolide algklassid täis lapsi, kes viskavad pabereid prügikasti ja karjuvad samal ajal: „Kobe!“. Ometi pole nad kunagi isegi Kobe’it mängimas näinud.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99